torstai 27. elokuuta 2009

Minttusuklaatäytekakku






Idean tähän kakkuun sain Brunbergin tehtaanmyymälävierailulla Porvoossa! Siellä myytiin kokeilueränä maitosuklaasta tehtyjä minttusuklaanappeja kilon pusseissa. Hintaa pussille taisi tulla huikeat 3 euroa. :) Päätin ostaa yhden "säkin" leipomuksia varten. Molemmissa väleissä vaniljakastiketta ja minttusuklaamoussea. Koristeluidea oli muhinut päässä jo pitkään ja koska syksy tekee tuloaan, niin valkosuklaasta tehdyt lehdet sopivat tämän kakun päälle kivasti. Pursotukset on tehty Flora vispillä. Viime aikoina tuon Flora Vispin kanssa on ollut ongelmia! Ensin se ei meinaa vatkaantua ja sitten siitä tulee yhtäkkiä ihan tökköä. Pursotukset eivät siis menneet niin kuin olin ajatellut, hyvä kun tuli koko pussista ulos se vaahto.. Ahonlaidan Tanjalta tiirailin mallia valkosuklaalla raidoittamiseen, mutta ei kyllä ihan niin hienosti onnistunut!

Kakkupohja on neljän munan suklaakakkupohja. Ihan perus sokerikakku, jossa osa jauhoista korvattu kaakaolla.

Pahoittelen valokuvien huonoa laatua. Päivä on tosi sateinen ja synkkä, joten luonnonvalo ei oikein meinaa riittää kuvaamiseen.

Täytteet:

Vaniljakiisseli

3 dl kermaa
2 keltuaista tai 1 muna
2-4tl sokeria
1 rkl peruna- tai maissijauhoja ( Maizena )
2-3tl vaniljasokeria

Sekoita yhteen kerma, keltuaiset tai muna, sokeri ja jauhot. Saosta seos miedolla lämmöllä, kunnes siitä muodostuu sakea ja kuohkea kiisseli. Vatkaa voimakkaasti pohjaa myöden koko ajan. Anna kiisselin jäähtyä ja mausta vaniljasokerilla.

Minttusuklaamousse

4 dl kermaa
1 dl maitorahkaa
100 g minttusuklaata
2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Lisää joukkoon rahka ja suklaasula. Kuumenna tilkka vettä (1rkl) kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet. Sekoita niin, että liivatteet sulaa ja lisää moussen joukkoon.

Täytin kakun irtopohjavuoassa. Kostukkeena käytin vain vähän maitoa, koska tuo vaniljakiisseli hiukan kosteuttaa pohjaa. Ensin siis levitin pohjan päälle vaniljakiisselin ja sen päälle minttusuklaamoussen. Täytteiden laiton jälkeen annoin olla pari tuntia jääkaapissa, jotta tuo minttusuklaatäyte hyytyy.

Suklaakuorrute

1 dl kermaa
150 g minttusuklaanappeja (Brunberg) tai tavallista suklaata

Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä ja anna hiukan jäähtyä ennen suklaiden lisäämistä, jotta suklaa ei pala. Lisää suklaat ja sekoittele varovasti niin, että ne sulaa tasaiseksi. Levitetään kakun päälle. Tässä kohtaa haluan vielä varoittaa, että en tiedä, miten muut minttusuklaat käyttäytyy sulatettaessa. Nuo Brunbergit ovat "täyttä" suklaata, eikä siis sisällä esim. minttukrokanttia tai tryffeliä. Jos ei noita nappeja saa, niin on varmempaa käyttää suklaana ihan tavallista maito- tai tummaa suklaata.

Tein vielä valkosuklaasulalla raidat kakun päälle. Vielä on vähän harjoittelemista noiden raidoitusten teossa!



Valkosuklaalehdet on tehty sivelemällä koivun ja mustaherukan lehtien päälle valkosuklaata ja laittamalla ne hetkeksi pakastimeen. Kun suklaa on kovettunut, lehden saa helposti pois. Tämän idean näin joskus jossain blogissa, mutta en valitettavasti nyt löytänyt sitä mistään. Idea ei kuitenkaan oma ole!

maanantai 24. elokuuta 2009

Kevyempi mustikkapiirakka




Tänään leivottiin Minjan kanssa mustikkapiirakkaa. Tehtiin kevyempi rahkapohjainen versio tällä kertaa. Ohje on omasta päästä, mutta kirjoitin sentään tällä kertaa ohjeen ylös. :) Rasvaa piirakassa ei ole kuin nimeksi ja sokeriakin vähän. Sokerin olisi voinut vaihtaa hedelmäsokeriksi, jos haluaisi vieläkin kevyempää, mutta tässä ohjeessa on niin vähän sokeria, että en nähnyt tarpeelliseksi.

Tässäpä siis ohje:

250 g rahkaa
2 rkl juoksevaa leivontamargariinia
½ dl Sunnuntai leivontalisää tai esim. neljän viljan hiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 rkl sokeria

Täyte:

1 pussi Vanhan ajan vaniljakastike (kevyt)
1 kananmuna

Päälle:

4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kaikki pohjan ainekset sekoitetaan keskenään taikinaksi ja kaadetaan voideltuun vuokaan. Tehdään vaniljakastike paketin ohjeen mukaan ja annetaan paksuuntua jääkaapissa hetki. Laita mustikat kulhoon ja sekoita joukkoon sokerit ja perunajauho. Vaniljakastikkeen joukkoon lisätään kananmuna ja vatkataan tasaiseksi. Kastike kaadetaan pohjan päälle ja levitetään tasaiseksi. Päälle mustikat. Paistetaan 200 asteisessa uunissa 15-20 min.


Piirakka ei ole kovin makea, joten jos pitää makeasta, kannattaa sokerin tai muun makeutusaineen määrää lisätä hiukan. Omaan makuuni tämä kuitenkin on sopivan makea ja vaniljakastikkeen kanssa maistui oikein hyvältä! :p

perjantai 21. elokuuta 2009

Charlotta

Charlotta on kuulunut lapsuudenkodissani aina pääsiäiseen. Vieläkään pääsiäistä ei oikein tule ilman tätä herkkua! Olen tehnyt kyllä nykyisin tätä joskus muulloinkin. On helppo tehdä eikä vaadi välttämättä edes uunia, jos haluaa oikaista vähän...Kääretortun siis tietenkin voi itse tehdä, mutta usein olen kyllä tehnyt ihan ostokääretortusta.

Charlotta

Kääretorttua viipaleina
2 dl kermaa
1 prk rahkaa (250g)
persikoita, ananasta tms.
sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä

Jokin sopiva astia vuorataan kelmulla ja asetellaan vuoan pohjalle sekä reunoille kääretorttuviipaileita. Vatkataan kerma vaahdoksi ja sekoitetaan joukkoon purkki rahkaa. Joukkoon laitetaan paloiteltuja säilykepersikoita ja ananaksia. Liivatelehdet liotetaan kylmässä ainakin 5 min ja sen jälkeen kiehautetaan pieni määrä (1 rkl riittää, jos on pieni kattila) esim. ananasmehua. Nostetaan liedeltä ja sekoitetaan liivatteet siihen. Kaadetaan seos kermarahkan joukkoon ja massa kaadetaan sen jälkeen kääretorttupalojen päälle. Annetaan hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Kun Charlotta on hyytynyt, sen voi kumota tarjoiluastialle ja irrottaa kelmun pinnasta varovasti.

Rasmuksen kakku






Tämä kakku on ensimmäisiä kakkuinnostuksen jälkeisiä kakkujani. :) Tein sen poikamme nimenantojuhlaan. Täytteenä kakussa on vadelmavalkosuklaamousse ja persikka-appelsiinijugurttimousse. Tuo persikka-appelsiini-täyte on minulle erityisen mieluinen, ihanan raikas täyte.
Päällä marsipaani ja koristeet (kukat) myöskin marsipaanista. Nukkuva poika on ostettu, kun ei aika (ja hermot) riittänyt alkaa itse koristetta vääntämään.

Pienen pieni Rasmus Onni Valtteri sai nimen.

Mustikkapiirakkaa


Tämä piirakka on minulle tyypilliseen tapaan tehty "laitanpas vähän tätä ja pikkusen tota"-tyyliin. Pohjan tein siis aivan hatusta, joten siihen ei ole ohjetta. Murotaikinatyyppinen se kuitenkin on, joskin lisäsin siihen Sunnuntai Leivontalisää, joka antaa pohjalle rapsakkuutta ja makua. Suosittelen kokeilmaan tuota Leivontalisää. Sitä voi käyttää sekä suolaisiin että makaisiin leivonnaisiin.

Teen ylensä aina piirakoiden täytteen samalla tavalla, koska tää on vaan niin hyvää! Sopii kaikkien marjojen, raparperin ja hedelmien kaveriksi piirakan päälle.

Täyte:
1 prk kermaviiliä/turkkilaista jugurttia
1 muna
sokeria maun mukaan (riippuu kuinka happamista marjoista piiraan tekee)
1 tl vaniljasokeria

Ainekset sekoitetaan ja seos kaadetaan marjojen päälle. Annetaan paistua uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Marjapiirakkaa


Tämän piirakan maku on melko taivaallinen. Ohjeen olen napannut yllätys, yllätys: Kinuskikissalta. Mansikat, mustikat ja vadelmat yhdessä ovat tämän piirakan juju!

Pohja on murotaikinaa.

Täyte:
8 dl sokeroimatonta marjasekoitusta (esim. vadelmia, mustikoita ja mansikoita)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
200 g Sunnuntai-vaniljatuorejuustoa
2 rkl kermaa

Taputtele pohja vuokaan tasaisesti.
Sekoita marjojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Kaada pohjan päälle. Sekoita astiassa vaniljatuorejuusto ja kerma ja nostele nokareita piirakan pinnalle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Jos pinta tummuu liikaa, niin suojaa foliolla.

Karjalanpiirakat


Eräänä päivänä iski valtava omatekoisten karjalanpiirakoiden himo. Hämärä muistikuva niiden leipomisesta äidin kanssa joskus kauan sitten oli, mutta en todellakaan muistanut miten rypytykset sun muut tapahtuu. No tulipa kokeiltua ja jos nyt ei ulkomuoto ihan vastaa esikuvaansa, niin maku kyllä oli kohdillaan. Tosin ei varmaan epäonnistumisen vaaraa maun suhteen voi olla, kun seuraa tarkasti ohjetta. Ohje näihin Sunnuntai sihtiruisjauhopussin kyljessä.

Mustikkavalkosuklaamuffinit





Perusmuffinssiohje (12 isoa)

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Margariini ja sokeri vaahdotetaan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen ja sen jälkeen kuivat aineet ja maito tai kerma. 225 asteessa 12 minuuttia.

Tällä ohjeella teen ylensä aina muffinssini, tulee tosi kuohkeita. Suklaamuffinsseja saa kun lisää n. 3 rkl kaakaojauhetta ja suklaarouhetta.

Näihin laitoin mustikoita ja valkosuklaata rouheena. Laitoin myös taikinan sisään puolikkaan valkosuklaapalan sydämeksi.

Sitruunatuorejuustokakku



Minjan synttäreille halusin suklaisten herkkujen vastapainoksi jotain raikasta. Tykkään juustokakuista ja ylensä joka juhliin sellaisen teen. Tällä kertaa päätin tehdä sitruunaisen version. Pohja on Digestive-kekseistä. Käytin maustamatonta tuorejuustoa, sitruunarahkaa ja kermaa tuohon täytteeseen. Mielestäni maku ei ollut tarpeeksi kirpakka, joten lisäsin hiukan sitruunankuoriraastetta. Hyydytys liivatteella. Päälle tein kiilteen Spritestä, jonka värjäsin pastavärillä hiukan keltaisemmaksi. Valitettavasti en malttanut odottaa täytteen hyytymistä enkä kiilteen jäähtymistä tarpeeksi kauaa, vaan laitoin sen pikaisesti kakun päälle. Hiukan tuo kuuma kiille sulatti tuota täytettä, jonka seurauksena kiille jäi sameaksi. Mutta ei se onneksi pahalta näyttänyt! Muuta puuhaa oli niin paljon juhlien alla, että en kerennyt kummemmin tuota koristelemaan. Hyvää oli ja raikasta!

Kittyjä


Ensimmäiset kakkukuvat ikinä. Alemman puna-asuisen tein oman tyttären 3-vuotiskakkuun ja sinipukuinen Kitty matkasi Espooseen pienen 1-vuotiaan prinsessan kakkuun. Molemmat maalattu sokerimassalle.

Prinsessakakkua

Tämä täytekakku oli tässä vaiheessa jo puoliksi syöty, mutta otin kuvan noista täytteistä. :) Sisällä vaniljarahkakermaa ja sitruunakiisseliä. Idea täytteistä on taas jälleen kerran Kinuskikissalta kopsattu ja omaan makuun sopivaksi muunneltu. Laittelen jossain vaiheessa ohjeita näistä suosikkitäytteistäni.

Utarekakku


Tämän kakun tarinaa en sen kummemmin täällä kommentoi. :) Liekit ja utareet marsipaania. Itse kakku koostuu kahdesta kerroksesta: vadelmakerroksesta sekä mangokerroksesta. Myös tuossa päällä kiille on mangososeesta ja appelsiinimehusta tehty. Mango sopii kuin nenä päähän juustokakkuihin! Ihanaa ja raikasta. Sopi hyvin vadelmankin kanssa yhteen.

Mokkajuustokakku


Tämäkin ohje on peräisin Kinuskikissan blogista. Myös yksi suosikeistani! Laittelen ohjetta tähän myöhemmin. Tämän "salaisuus" on kahvikiisseli, jossa on seassa Daim-murskaa. Sitä on tuolla tuorejuustokermamassan seassa ihanina sattumina. Tuo varsinainen tuorejuustokerma on maustettu osalla kahvikiisseliä ja kahvin maun lisäämiseksi lisäsin myös vähän cappucino-jauhetta kerman sekaan vatkatessa.

Marmoroidut vadelmasuklaabrowniet


Nää on ihania! Ohjeen löysin Maasikkaan blogista ja muokkailin sitä pikkuisen. Tästä tulee puolikas pellillinen. Tein tämän sellaiseen n. 20x30 vuokaan. Tarjottavaa tästä riittää isommallekin porukalle, koska ovat tosi makeita. Suosittelen siis leikkaamista oikein pieniksi paloiksi!

Browniet
300g tummaa suklaata
200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
n. 2 dl vadelmia

Voi ja suklaa sulatetaan esim. mikrossa varovasti. Kananmunat ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään muut aineet ja jäähtynyt suklaa-voi-seos ja sekoitetaan varovasti. Kaadetaan voideltuun neliskanttiseen vuokaan. Päälle ripotellaan tasaisesti vadelmat sekä marmorointitaikina.

"Marmorointiaineena" käytin n. 1 dl turkkilaista jugurttia, johon sekoitin 1 rkl vehnäjauhoja, sokeria (tarkkaa päärää en muista, maistoin!) ja kananmunan. Alkuperäisessä ohjeessa jugurtin sijaan on käytetty maustamatonta tuorejuustoa. Tämä taikina lusikoidaan viiruiksi taikinan pintaan ja viirujen läpi vedetään veitsellä, jolloin syntyy marmorointikuvio.

Browniet paistetaan 175 asteessa 20 minuuttia. Ja huom! Tässä vaiheessa näyttää pahasti siltä, että taikina on vielä ihan raakaa, mutta ei saa antaa sen hämätä! Annetaan piiraan jäähtyä rauhassa, jolloin se kiinteytyy ja paloiksi kannattaa leikata vasta piiraan oltua jääkaapissa useamman tunnin. Browniet voi hyvin tehdä useammankin päivän ennen tarjoilua, paranevat vain. Pakastaminenkaan ei muuta näitä miksikään. Brownieden kuuluu olla "mehukkaita" ja tahmeita.

Raparperipiirakkaa

Raparperipiirakkaa täytyy joka kesä ainakin kertaalleen tehdä! Tällä kertaa tein tämmöisen, ei niin perinteisen raparperipiirakan, jossa myös vähän mansikkaa. Pohja on murotaikinaa, hyvin kelpaa vaikka valmistaikina, jos kiirus on. Keitin raparperista ja pakastemansikoista "pikahillon" sakeuttamalla sen perunajauhoilla ja makeuttamalla ihan tavallisella sokerilla. Hillo levitetään vuokaan pohjan päälle ja sen päälle levitin vielä kermaviili-kananmunaseoksen, jossa sokeria, vaniljasokeria ja ripaus kanelia. Uunissa 225 asteessa n. 20 min tai kun reunat näyttävät saaneen väriä sopivasti. Täyte on kuumana löysää, joten kannattaa antaa jäähtyä ensin. Vaikka itse sanonkin, niin aika herkullista ja mehevää! :)

Prinssikakku

Rasmuksen synttärien "jatkoille" tein kääretorttupohjasta pikaisen kakun, jonka päätin päällystää marsipaanilla. Värjäsin marsipaanin pastaväreillä sopivan väriseksi. Täytteenä diblomaattikreemiä eli kerman ja vaniljakreemin yhdistelmää ja mansikkaa. Tein aiemmin samanlaisen kakun, mutta täytteeksi laitoin sitruunakiisseliä ja vaniljarahkaa. Mielestäni tuo sitruunakiisseli sopii täydellisen hyvin täytekakkuun eikä ole liian makea. Laittelen ohjeita näihin täytteisiin myöhemmin kunhan kerkiän!

Mikki Hiiri

Tein tilauksesta Mikki Hiiren pienen pojan 1-vuotiskakkuun. Kuva maalattu marsipaanille Wiltonin pastaväreillä. Tää kuvien maalaaminen on kivaa puuhaa! :)

Appelsiinisuklaakakkua



Viime pääsiäisenä tein tämmöisen kakun. Pohjan tein kääretorttupohjasta ja täytteenä on appelsiinituorejuustosta ja kermasta tehty mousse sekä suklaamousse. Appelsiinimousse on hyydytetty liivatteella. Suklaamousse on tehty yksinkertaisesti lisäämällä kermavaahdon sekaan sulatettua suklaata, joka hyydyttää sopivasti täytteen. Päällä kermasta ja suklaasta tehty kuorrute sekä raastettua suklaata ja suklaakarkkeja. Reunoille tein sulatetusta tummasta suklaasta ristikkokuvion vahvan pakastuspussin avulla. Ohje tähän löytyy kinuskikissan sivuilta. Sieltä myös idea appelsiinisuklaakakkuun, tosin hiukan oman maun mukaan muunneltuna. Erittäin toimiva ja raikas yhdistelmä!

torstai 20. elokuuta 2009

Suklaapalleroita



Nää on tosi helppoja ja vievät taatusti makeannälän nopeasti! Näitä palloja voi tehdä vaikkapa epäonnistuneesta kakkupohjasta tai kekseistä. Ylemmät pallerot on tehty minttudominoista. Ei tarvitse kuin murskata keksit ja laittaa sekaan maustamatonta tuorejuustoa niin, että syntyy sopivan oloinen massa. Massasta muotoillaan palloja ja pallot pyöritellään sulassa suklaassa esim. kahden lusikan avulla tai laittamalla pallo coctail-tikkuun. Tämän jälkeen voi halutessaan koristella nomppareilleilla tai muilla pikkunamuilla. Suklaana kannattaa käyttää Brunbergin tummaa suklaata, koska sitä ei tarvitse temperoida eli se kovettuu napsahtavaksi sulatuksen jälkeenkin ja pysyy huoneenlämmössä suht kovana.
Alemmat pallot on tehty suklaakuivakakusta, joka on murskattu ja sekaan laitoin maustamatonta tuorejuustoa ja appelsiinimarmeladia. Näistä tehdään muotoiltava massa ja tarvittaessa annetaan "jämähtää" hetken jääkaapissa, jonka jälkeen muotoillaan palleroita ja päällystetään suklaasulalla. Näitä on kiva tehdä vaikka lasten kanssa. :)

Näiden idean näin myös jossain blogissa, mutta en nyt valitettavasti muista missä.

Minttusuklaajuustokakku


Näitä on tullut tehtyä useampaan otteeseen, kun ainakin minun makuuni tuo mintun ja suklaan yhdistelmä on aika lähellä täydellisyyttä. Idea on Kinuskikissan blogista hiukan muunneltuna. Pohja on tehty minttudominoista ja margariinista. Alla suklaakerros, jossa kermaa, maustamatonta tuorejuustoa ja sulatettua tummaa suklaata ja tietysti hyydyttämiseen liivatteet. Hyydytin suklaakerrosta jokusen tunnin ennen minttukerroksen tekoa. Minttukerroksessa kermaa, tuorejuustoa ja Pätkis Minisejä murskattuna. Hyydytys myöskin liivatteella. Niin ja värjäsin tuota minttukerrosta sinisellä ja vihreällä pastavärillä hiukan "minttuisen" vaikutelman luomiseksi. Koristeena värjättyä valkosuklaata, josta juustohöylällä tein kiehkuroita. Nam!

Tästä kakusta on pyydetty ohjetta, joten lisäänpä sen tänne nyt!

Minttusuklaajuustokakku

180 g Minttu Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia

5 dl kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa

n. 100 g tummaa suklaata
1 pss Pätkis Minis-patukoita
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
sinistä ja vihreää elintarvikeväriä
(sokeria)


Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tasaiseksi irtopohjavuokaan ja nosta pohja täytteenteon ajaksi jääkaappiin kovettumaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Ota kerma-tuorejuustovaahdosta n. 1/3 toiseen astiaan ja laita kylmään odottamaan. Sulata tumma suklaa ja lisää se sekoittaen vaahdon joukkoon. Leikkaa Pätkikset pieniksi paloiksi ja laita niistä n. puolet vaahdon sekaan. Sulata 3 liivatelehteä pienessä tilkassa vettä ja lisää se seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja laita vähintään tunniksi jääkaappiin hyytymään.
Ota loppuosa kerma-tuorejuustovaahdosta ja lisää joukkoon loput pätkikset. Mausta sokerilla maun mukaan. Värjää vaahto tipalla sinistä ja vihreää elintarvikeväriä. Sulata 2 liivatelehteä pienessä määrässä vettä ja lisää vaahtoon. Kaada seos hyytyneen suklaisen kerroksen päälle ja laita uudelleen jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään 4 h tai mieluiten yön yli.



Nallekakkua heinävauvoille


Vietimme kaveriporukalla lastemme yhteisiä 1-vuotissynttäreitä (kaikki syntyneet kesä-elokuussa) ja sinne tein myöskin nallekakkua. Nalle on marsipaania ja värjätty kaakaolla oikean väriseksi. Alla kuorrutteena oma suosikkikuorrute eli valkosuklaakuorrute, joka on värjätty pastaväreillä. Täytteenä mansikkamoussea ja mustikkamoussea valkosuklaalla höystettynä.

Hauskat kekkerit oli ja vieraita näissä kemuissa oli aina Brasiliasta saakka. :)

Rasmuksen nalle-kakku


Kesäkuussa Rasmus täytti vuoden ja tämmöinen kakku pikkumiehen kunniaksi syntyi. Kuorrutus marsipaania kuin myös nalle ja kukat. Kirjaimet suklaata, (valmiina kaupasta ostettu). Pursotukset tehty Flora Vispillä.

Hello Kitty- kakku Minjalle



Heinäkuussa vietettiin Minjan 3-vuotissynttäreitä ja päivänsankarin toiveen mukaisesti tein Kitty-aiheisen kakun. Kitty on tehty sokerimassasta ja maalattu pastaväreillä. Koristekukat marsipaania. Kakun kuorrutus on värjättyä valkosuklaata ja täytteenä mansikkamousse ja valkosuklaamustikkamousse. Pursotukset on tehty flora vispillä.