maanantai 28. syyskuuta 2009

Minttusuklaamuffinssit


Teki mieli leipoa jotain nopeaa ja helppoa ja muffinssit on just semmosia. Ohjeen näihin otin Dagens muffins-sivustolta täältä. Tohon päälle olisi kuulunut tulla After Eight-suklaata, mutta niitä ei ollut, joten laitoin vaan minttusuklaanapit jokaisen muffinssin päälle. Kieltämättä varmaan kauniimpi ja vielä paremman makuinen olisi ollut After Eighteillä. Hyviä näinkin kyllä!

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Lomailua




Huomenna lähdetään reissuun perheen kanssa! Ensin tehdään yhden yön pikavisiitti Tanskassa ja siitä jatketaan matkaa Espanjaan viikoksi. Toivottavasti mukaan matkalta tarttuu myös jotain uusia leivontaideoita. :)

tiistai 8. syyskuuta 2009

Luumupiirakka





Ostettiin torilta iso pussillinen happamia luumuja, joten niistä piti keksiä jotain. Päädyin tekemään piirakan Yhteishyvän ohjeen mukaan. Ohje täällä.
Korvasin osan vehnäjauhoista leivontalisällä. Tuossa ohjeessa ei harmikseni kerrottu kuinka isoon piirakkavuokaan se riittää, mutta huomasin hyvin pian, että tuota taikinakantta tuosta määrästä ei 22 cm vuokaan saa. Tein sitten ruudukon, joka sekään ei oikein onnistunut, kun taikina oli niin murustuvaa. Ehkä tuo taikina olisi ollut tismalleen ohjetta noudattaen helpompaa käsitellä. Mutta maku kyllä on erinomainen! Ihana happaman ja makean yhdistelmä. Vaniljajätskin tai -kastikkeen kaverina justiin hyvä. :)

torstai 3. syyskuuta 2009

Valkosuklaa-puolukkakakku




Poimittiin Minjan kanssa eilen puolukoita ja piti tehdä heti tuoreista puolukoista kakkua. Ajattelin, että tuollaisessa hyydekakussa tuoreet puolukat pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Happaman puolukan kaveriksi sopii hyvin makea valkosuklaa ja pohjan tein ruisdigestiveistä. Ruis niin ikään sopii puolukan kanssa hyvin. Päälle oli tarkoitus tehdä vielä kiille pelkästä puolukkasurvoksesta, mutta en kerennyt kun yhden syöjän piti lähteä työreissuun aiemmin kuin piti. :) Reunakin meni kiireessä ihan röpöläiseksi, mutta maultaan oli tosi hyvää!

Valkosuklaa-puolukkakakku (tein halkaisijaltaan 20 cm vuokaan eli aika pieneen vuokaan)

Pohja

100 g RuisDigestivejä
n. 50 g (ei ihan noinkaan paljon) voita tai margariinia sulatettuna

Täyte

2 dl puolukoita survottuna +(sokeria maun mukaan)
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
75 g valkosuklaata
3 liivatelehteä

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sula rasva ja sekoita hyvin. Taputtele tasaisesti vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka, osa puolukkasurvoksesta sekä sulatettu valkosuklaa. Jäljelle jäänyt osa puolukkasurvoksesta kiehautetaan ja lisätään joukkoon liivatteet. Lisätään täytteen joukkoon ja sekoitetaan varovasti. Kaadetaan pohjan päälle ja annetaan jähmettyä mielellään yön yli.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Nopeat tex mex- pizzat







Tehtiin yhtenä iltana "mitä kaapista löytyy"-periaatteella iltapalaa. Kaapissa oli muutama vehnätortilla ja salsakastiketta, joten ajattelin hyödyntää ne. Jääkaapissa oli myös kinkkusuikaleita ja erivärisiä paprikoita. Lopputulos näistä aineksista koottuna oli oikein herkullinen!

Pizzapohjana siis toimi tuo tortillalettu ja sen päälle laitoin ohuelti salsakastiketta, kinkkusuikaleita, paprikaa pieninä paloina ja juustoraastetta. Paistoin 200 asteisessa uunissa n. 5 min. Kovin kauaa ei kannata noita paistella, kun nuo vehnätortillat palaa kovin nopeasti reunoiltaan.