perjantai 29. huhtikuuta 2011

Amerikkalaiset pannukakut


Olen muutaman kerran kokeillut erilaisia ohjeita tästä herkusta, mutta nyt osui niin nappiin, että täytyypä julkaista resepti täällä! Tuli ihan superhyviä! Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä. Ohje on Myllyn Paras-nettisivuilta täältä. Laitan ohjeen tänne siten kuin itse tein.



Perinteisesti näitä syödään kaiketi vaahterasiirapin kanssa, mutta me kokeiltiin Lidlissä myytävän pähkinäsuklaalevitteen kanssa. Oli hyvää! Tosin lasten mieleen oli silti enemmän ihan perinteinen mansikkahillo.

Tästä kuvasta näkyy vähän tuo pannukakun rakenne. Päältä vähän rapsakka ja sisältä ihanan kuohkea ja pehmeä. Nam!

Amerikkalaiset pannukakut

3 munaa
3 rkl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 dl piimää
½ dl juoksevaa Oivariinia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kevyempi rahkapiirakka


Löysin mukavan ohjeen rahkapiirakalle Taikan blogista täältä. Alkuperäinen ohje on hiukan erilainen kuin mitä itse tein. Laitan tähän ohjeen sellaisena kuin tein piirakan, mutta tuolta linkistä voi käydä kurkkimassa myös alkuperäistä. Mielestäni oli kiva, kun myös pohjassa oli rahkaa. Piirakka olikin melko täyttävää. Itse tykkään kovasti persikoista rahkapiirakassa ja lapset halusivat rusinoita, joten niitä laitettiin. Helppo ja nopea tehdä tämä piirakka! Tosin tämä maistuu parhaalta vasta täysin jäähtyneenä, joten odottamaan joutuu valmistumisen jälkeen jonkin aikaa. :) Käytin piirakassa sitruunarahkaa, jossa on sokeria, joten en lisännyt sokeria täytteeseen. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty tavallista rahkaa ja lisätty makeutusainetta. Tällöin piirakasta tulee toki vieläkin kevyempi.

Kevyempi rahkapiirakka

Pohja

250g rahkaa
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria

Täyte

1 prk Valion sitruunarahkaa
2 kananmunaa
1 tl vanijasokeria

Päälle

1 prk (410g) säilykepersikoita mehussa
(rusinoita)

Sekoita rahka ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.

Sekoita vehnä-ja grahamjauhoihin leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Voitele vuoka öljyllä ja levitä taikina vuokaan. Nosta taikinaa myös vuoan reunoille. Laita persikat ja rusinat keskelle taikinaa.

Sekoita vielä sitruunarahka ja munat keskenään ja lisää joukkoon hiukan vaniljasokeria. Peitä persikat rahkaseoksella. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min.







keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Keltaiset sämpylät



Idea näihin sämpylöihin tuli pullollisesta porkkanatäysmehua, joka tarttui mukaani kauppareissulta. Oltiin viime viikolla lomareissussa Arquinequinissa ja siellä hotellin aamupalalla tarjottiin todella hyvänmakuista porkkanamehua. Siitä innostuneena ostin kotiinkin ihan siis Suomesta porkkanamehua. Ei ollut hyvää, ei. Juomatta jäi. Johonkin se piti käyttää, joten ei muuta kuin sämpylöitä leipomaan iltapalalle. Hyviä niistä tuli ja kaupaksi kävivät!

Keltaiset sämpylät

5 dl porkkanatäysmehua
1 pss kuivahiivaa
n. 12 dl jauhoseosta (vehnäjauhoja, hiivaleipäjauhoja, kaurahiutaleita, leseitä)
0,5 rkl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita hiiva jauhoihin. Lämmitä porkkanamehu 42 asteiseksi ja lisää jauhoseos vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Lisää suola ja rypsiöljy ja vaivaa taikina napakaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia ja leivo sämpylöiksi. Anna kohota vielä 15 min. Paista 200 asteessa 15 min.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Vadelmaiset pullamuffinssit





Enpä ole aikoihin leiponut mitään! Leivontahaluttomuus johtuu siitä, että asutaan vielä parisen kuukautta pienessä kerrostalokaksiossa, jonka keittiö ei kooltaan oikein houkuttele leipomaan. Mutta ehkä asia korjaantuu sitten kun päästään muuttamaan uuteen kotiin.

Sadepäivän ajankuluksi päätettiin lasten kanssa jotain helppoa ja nopeaa. Etsiskelin ohjetta sekoitettaviin muffinsseihin ja löysinkin kivan ohjeen Mimmiltä täältä. Alunperin ohje on tainnut löytyä Juhlattaren kakkublogista. Hauskaa, kun nämä ohjeet kiertävät pienin muutoksin blogista toiseen. :) Meillä tykätään pullasta, joten tehtiin muffinssit pullanmakuisina vadelmasydämen kera.

Tässä siis mukava ohje muffinsseille, joita ei tarvitse vatkata. Helppo ja nopea tehdä!

Vadelmaiset pullamuffinssit (12 kpl)

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g sulaa margariinia tai voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

Päälle
vadelmamarmeladia
raesokeria

Sekoita munat ja sokeri kulhossa. Sekoita eri kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää munasokeriseokseen sulatettu ja jäähtynyt rasva sekä kuivat aineet. Sekoita ja lisää vielä joukkoon maito. Jaa taikina muffinssivuokiin, lisää päälle nokare vadelmamarmeladia ja raesokeria. Paista n. 200 asteessa 15 min.