tiistai 5. heinäkuuta 2011

Cappuccino-Dajm-juustokakku

Juustokakut on ihan lempileivonnaisiani ja toki sellainen täytyi nytkin lasten synttäreille tehdä, vaikka taitaa enemmän aikuiseen makuun olla tämä. Pohjan tein tällä kertaa riisimuroista ja suklaasta. Muuten hyvä, mutta vähän turhan kova leikattavaksi kakkulapiolla. Veitseen täytyi vaihtaa. Itse en kerennyt tätä herkkua maistamaan, mutta kaippa se hyvää oli, kun niin nopeasti vieraiden suihin katosi. :)

Cappuccino-Dajm-juustokakku

Pohja

6 dl riisimuroja
200g Fazerin sinistä

4 dl kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 pss cappuccino-jauhetta (Gevalia Dajm-cappuccino)
(sokeria maun mukaan)


Sekoita riisimuroihin sulatettu suklaa ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin jähmettymään. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, vaniljasokeri sekä cappuccino-jauhe ja sekoita hyvin. Kiehauta tilkka vettä (kahvikin käy) kattilassa ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseos kerma-tuorejuustovaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele Dajm-murskalla.

4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle!

    VastaaPoista
  2. Nami, varmasti herkullista! :-))

    http://www.crumblesforeveryone.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulta! Dajm on kyllä ihanaa :-)

    VastaaPoista
  4. Todella herkullisen näköinen juustokakku. Maistuiko kahvi tässä paljon?

    VastaaPoista