torstai 12. marraskuuta 2009

Appelsiinipiparkakut


Jääkaapissa oli puolikas appelsiinituorejuusto ja pakastimessa avattu piparitaikinapaketti. Jotainhan niistä piti kehitellä! :) Leivottiin Minjan kanssa niistä tämmöisiä piparihyrriä. Helppoja ja nopeita tehdä lastenkin kanssa. Hyviä tuli!

Appelsiinipiparkakut

piparitaikinaa
appelsiinituorejuustoa

Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä tuorejuustoa ohuelti levylle.

Kääri levy rullalle.

Leikkaa noin 1 cm levyisiksi paloiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle.


Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes piparit näyttävät kauniin ruskeilta. Nämä vaativat vähän pidemmän paistoajan kuin tavalliset piparkakut, koska ovat paksumpia.

3 kommenttia:

  1. Nam!! Tuliko näistä rapsakoita vai pehmeämpiä?

    VastaaPoista
  2. Ne oli päältä rapeita ja sisältä pehmeitä tuoreeltaan ja pysyivät sellaisina tarjoilulautasella. Osan laitoin laatikkoon ja ne pehmisi ikävästi. Heti uunista tultuna nämä herkut on siis parhaita! :)

    VastaaPoista