perjantai 27. marraskuuta 2009

Minttusuklaabrowniet


Tein tällä kertaa minttusuklaisen version browneista. Aiemmin olen tehnyt vadelmabrownieita samalla ohjeella.

Laitan tähänkin nyt vielä ohjeen

Browniet
300g tummaa suklaata (laiton osan tummaa, osan minttusuklaanappeja)
200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Voi ja suklaa sulatetaan esim. mikrossa varovasti. Kananmunat ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään muut aineet ja jäähtynyt suklaa-voi-seos ja sekoitetaan varovasti. Kaadetaan voideltuun neliskanttiseen vuokaan (tein 20x30 vuokaan).

Browniet paistetaan 175 asteessa 20 minuuttia. Ja huom! Tässä vaiheessa näyttää pahasti siltä, että taikina on vielä ihan raakaa, mutta ei saa antaa sen hämätä! Annetaan piiraan jäähtyä rauhassa, jolloin se kiinteytyy ja paloiksi kannattaa leikata vasta piiraan oltua jääkaapissa useamman tunnin. Browniet voi hyvin tehdä useammankin päivän ennen tarjoilua, paranevat vain. Pakastaminenkaan ei muuta näitä miksikään. Brownieden kuuluu olla "mehukkaita" ja tahmeita.

Nämä ovat hyviä sellaisinaan, mutta laitoin päälle vielä minttusuklaanappeja (Brunbergin) heti uunista tulon jälkeen ja levitin veitsellä kun suklaanapit olivat sulaneet.

1 kommentti:

  1. Ai että miten makoisan näköistä!!!! Ihan taatusi hyvää! Pitää napata ohje mukaan =)

    VastaaPoista