perjantai 21. elokuuta 2009

Marmoroidut vadelmasuklaabrowniet


Nää on ihania! Ohjeen löysin Maasikkaan blogista ja muokkailin sitä pikkuisen. Tästä tulee puolikas pellillinen. Tein tämän sellaiseen n. 20x30 vuokaan. Tarjottavaa tästä riittää isommallekin porukalle, koska ovat tosi makeita. Suosittelen siis leikkaamista oikein pieniksi paloiksi!

Browniet
300g tummaa suklaata
200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
n. 2 dl vadelmia

Voi ja suklaa sulatetaan esim. mikrossa varovasti. Kananmunat ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään muut aineet ja jäähtynyt suklaa-voi-seos ja sekoitetaan varovasti. Kaadetaan voideltuun neliskanttiseen vuokaan. Päälle ripotellaan tasaisesti vadelmat sekä marmorointitaikina.

"Marmorointiaineena" käytin n. 1 dl turkkilaista jugurttia, johon sekoitin 1 rkl vehnäjauhoja, sokeria (tarkkaa päärää en muista, maistoin!) ja kananmunan. Alkuperäisessä ohjeessa jugurtin sijaan on käytetty maustamatonta tuorejuustoa. Tämä taikina lusikoidaan viiruiksi taikinan pintaan ja viirujen läpi vedetään veitsellä, jolloin syntyy marmorointikuvio.

Browniet paistetaan 175 asteessa 20 minuuttia. Ja huom! Tässä vaiheessa näyttää pahasti siltä, että taikina on vielä ihan raakaa, mutta ei saa antaa sen hämätä! Annetaan piiraan jäähtyä rauhassa, jolloin se kiinteytyy ja paloiksi kannattaa leikata vasta piiraan oltua jääkaapissa useamman tunnin. Browniet voi hyvin tehdä useammankin päivän ennen tarjoilua, paranevat vain. Pakastaminenkaan ei muuta näitä miksikään. Brownieden kuuluu olla "mehukkaita" ja tahmeita.

5 kommenttia:

  1. Onpa kauniita brownieita ja vaikuttavat myös herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Jos näillä ei makeannälkä lähde, niin ei sitten millään. :)

    VastaaPoista
  3. Tätä mun pitää kokeilla, voisin koittaa miten meidän karhunvatukat sopii vattujen tilalle...

    VastaaPoista
  4. Luulisin karhunvatukoiden sopivan aivan yhtä hyvin! Harmi, että meillä päin ei niitä olekaan.

    VastaaPoista
  5. loistavia. Tein mansikoilla. Ihana resepti

    VastaaPoista