perjantai 21. elokuuta 2009

Mustikkapiirakkaa


Tämä piirakka on minulle tyypilliseen tapaan tehty "laitanpas vähän tätä ja pikkusen tota"-tyyliin. Pohjan tein siis aivan hatusta, joten siihen ei ole ohjetta. Murotaikinatyyppinen se kuitenkin on, joskin lisäsin siihen Sunnuntai Leivontalisää, joka antaa pohjalle rapsakkuutta ja makua. Suosittelen kokeilmaan tuota Leivontalisää. Sitä voi käyttää sekä suolaisiin että makaisiin leivonnaisiin.

Teen ylensä aina piirakoiden täytteen samalla tavalla, koska tää on vaan niin hyvää! Sopii kaikkien marjojen, raparperin ja hedelmien kaveriksi piirakan päälle.

Täyte:
1 prk kermaviiliä/turkkilaista jugurttia
1 muna
sokeria maun mukaan (riippuu kuinka happamista marjoista piiraan tekee)
1 tl vaniljasokeria

Ainekset sekoitetaan ja seos kaadetaan marjojen päälle. Annetaan paistua uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tännehän ilmestyy uusia leipomuksia kuin liukuhihnalta! :D Maukkaannäköinen piiras! Mitä tuo leivontalisä siis oikein on? Pitänee ihan googlata.

    VastaaPoista
  2. Arkistoa täytyy purkaa näin alkuun! :) Leivontalisässä on ainakin kauraa, leseitä, porkkana- ja luumurouhetta ja pellavansiemeniä. Ostin kerran kokeilumielessä ja nyt lisäilen melkeen kaikkeen sämpylöistä kakkuihin. Just murotaikinaan antaa tosi hyvän säväyksen makuun ja rakenteeseen.

    VastaaPoista