maanantai 24. elokuuta 2009

Kevyempi mustikkapiirakka




Tänään leivottiin Minjan kanssa mustikkapiirakkaa. Tehtiin kevyempi rahkapohjainen versio tällä kertaa. Ohje on omasta päästä, mutta kirjoitin sentään tällä kertaa ohjeen ylös. :) Rasvaa piirakassa ei ole kuin nimeksi ja sokeriakin vähän. Sokerin olisi voinut vaihtaa hedelmäsokeriksi, jos haluaisi vieläkin kevyempää, mutta tässä ohjeessa on niin vähän sokeria, että en nähnyt tarpeelliseksi.

Tässäpä siis ohje:

250 g rahkaa
2 rkl juoksevaa leivontamargariinia
½ dl Sunnuntai leivontalisää tai esim. neljän viljan hiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 rkl sokeria

Täyte:

1 pussi Vanhan ajan vaniljakastike (kevyt)
1 kananmuna

Päälle:

4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kaikki pohjan ainekset sekoitetaan keskenään taikinaksi ja kaadetaan voideltuun vuokaan. Tehdään vaniljakastike paketin ohjeen mukaan ja annetaan paksuuntua jääkaapissa hetki. Laita mustikat kulhoon ja sekoita joukkoon sokerit ja perunajauho. Vaniljakastikkeen joukkoon lisätään kananmuna ja vatkataan tasaiseksi. Kastike kaadetaan pohjan päälle ja levitetään tasaiseksi. Päälle mustikat. Paistetaan 200 asteisessa uunissa 15-20 min.


Piirakka ei ole kovin makea, joten jos pitää makeasta, kannattaa sokerin tai muun makeutusaineen määrää lisätä hiukan. Omaan makuuni tämä kuitenkin on sopivan makea ja vaniljakastikkeen kanssa maistui oikein hyvältä! :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti