Minulla on jonkin aikaa ollut kaapissa iso (1 kg!) purkillinen kondensoitua maitoa ja olen pohtinut, mihin ihmeeseen saan sen kaiken menemään. Monissa blogeissa on tehty banoffeeta, mutta ei oikein tullut sopivaa tilaisuutta leipoa niin makeanoloista leivonnaista. Tämän kivan ohjeen löysin Ewelyn's Cakeheaven-blogista täältä, jossa se oli tehty ihan originaalista Key lime-mehusta ja piirakan nimi oli siis Key Lime Pie. Suomesta tuota Key lime-mehua ei saa, joten oli tyydyttävä tavalliseen limemehuun. Näillä kuulemma on iso ero, mutta hyvää tuli ihan tällä tavallisellakin, jota Suomessa myydään. :) Itse ostin piirakkaa varten kaksi lime-hedelmää ja raastoin niiden kuoren ja puristin mehun. Tästä ei ihan tullut tuota ohjeessa sanottua desiä, joten lisäsin pullosta limemehua. Myöskään kuorta ei ollut ihan ruokalusikallista. Maistui silti oikein hyvin limeltä. Tässä resepti suoraan kopioituna tuolta Ewelynin blogista:
Pohja:
15 digestive keksiä murskattuna
80g sulatettua voita
1 tl sokeria
Täyte:
5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua makeaa maitoa
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta
Valmista murupohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele vielä lämmin seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle (mulla halkaisijaltaan n. 20cm vuoka) ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150°C:ssa 10 minuuttia, anna vuoan jäähtyä ritilällä. Nosta uunin lämpö 175°C:een.
Vatkaa keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja sakeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee.
Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Kaada seos piirasvuokaan. Kypsennä 10 minuuttia (uunin keskitasossa) ja jäähdytä ritilällä. Jotkut ohjeet kehottavat laittamaan piiraan pakkaseen ja ottamaan sen esille n. 20 min ennen tarjoilua.
tiistai 16. helmikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa kyllä mukavalta ja varmasti maistuukin!
VastaaPoistaKääk, ei saa laittaa tämmösiä herkutusreseptejä esille kun tässähän tulee ihan makeanhimo! :P
VastaaPoista:)
VastaaPoista