sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Mämmimuffinssit


Ihan ensiksi pahoittelut huonolaatuisista kuvista, kamera lähti miehen työreissuun Kanarialle, joten oli pakko kännykällä räpsiä parit kuvat näistä.
Äidilläni oli paljon hauskoja mämmireseptejä ja niiden joukossa oli myös mämmimuffinssit. En tehnyt näitä sen ohjeen mukaan vaan ihan omasta päästä. Ajattelin yrittää, josko saisi huijattua myös mämmiä inhoavan miehen syömään näitä...

Muffinssien sisään laitoin, tai oikeastaan Minja laittoi appelsiini-suklaalastun. Myös tuossa päällä on samoja appelsiini-suklaalastuja. Laitoin ne heti uunista tultua ja ajatuksena oli sivellä sulanut suklaa muffinssin pintaan, mutta nuo näytti niin kivoilta tuolleen niin annoin sitten olla noin.

Mämmimuffinssit

150 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl mämmiä
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl vaniljakastiketta tai maitoa
(suklaanappeja, Brunbergin appelsiinisuklaalastuja)

Margariini ja sokeri vaahdotetaan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen ja sen jälkeen mämmi, kuivat aineet ja maito tai kerma. Jos haluaa tehdä muffinssiin "suklaasydämen", niin täytetään muffinssivuoka ensin puoleenväliin ja laitetaan suklaanappi taikinan päällä ja täytetään vuoka taikinalla.
Paistetaan 225 asteessa 12 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Jännä ohje!
    Miten kävi, saitko huijattua miehen syömään näitä? :D Miun pitäis kai yrittää joku samanlainen käännytyssuunnitelma kehitellä.

    VastaaPoista
  2. No sain huijattua! Ei tiennyt edes kysyttäessä, että mitä noissa voisi olla. :)

    VastaaPoista