keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Mokkapalat


Viime viikolla tein pitkästä aikaa mokkapaloja! Tein Kinuskikissan ohjeella nämä. Tuli tosi hyviä, mutta omaan makuuni ehkä hiukan liian makeita. Tosin mokkapalat taitaa aina olla aika makeita. Itse ehkä seuraavalla kerralla vähennän hiukan tuosta pohjasta sokerin määrää ja lisään vähän kaakaon määrää. Tuosta päällisen sokerimäärästä kun ei oikein voi nipistää, kun vaikuttaa heti rakenteeseen. Ohje on suoraan kopioitu Kinuskikissan blogista. Kuorrutteen määrä on suuri, koska siitä on tehty pursottaen vielä koristeet mokkapalojen päälle. Itse tein kuorrutetta 3/4 tuosta reseptistä ja se oli melko sopiva määrä.

Mokkapalat


Pohja:
200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus ja koristeet:
100 g margariinia
6 dl tomusokeria
¾ dl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta

00aa1.JPG

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Valmista kuorrute. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Halutessasi erota kuorrutteesta n. 1 dl koristelua varten. Jäädytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se paksuuntuu. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita lastalla. Jos kuorrutetta valuu reunojen yli, kaavi sitä takaisin pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa levy paloiksi.

Jähmetä koristelua varten erottamasi kuorrute jääkaapissa. Vatkaa se sitten kuohkeaksi. Pursota leivosten päälle tähtityllalla kuvioita. Viimeistele sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti