Tämän ohjeen muokkasin kaakaorahkapaistoksesta omppuversioksi. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Sain tuota kaakaorahkapaistosta ystäväni luona ja se oli kyllä aivan taivaallisen hyvää! Kiitokset vaan Niinalle tästä hyvästä reseptilöydöstä! :) Nyt kun on loppukesä ja omppuaika, niin ajattelin käyttää reseptin ideaa omenapiirakan tekoon.
Rahka-omenapaistos (jos teet pyöreään vuokaan, niin puolikas annos riittää)
10 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
300 g voisulaa
Välikerros:
1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
3 munaa
2 ½ dl sokeria
4 omenaa (keskikokoisia)
ripaus kanelia
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja nypi taikina murumaiseksi. Painele taikinasta n. 2/3 leivinpaperin päälle uunipellille tai voideltuun piirakkavuokaan. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle loppu taikina. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!
torstai 19. elokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ai että, kunhan nuo omat omput tuolla puissa kypsyvät niin niistä täytyy ehottomasti väsätä jotain tämmöstä herkkua! Tää näyttää syötävän hyvältä, mmm..
VastaaPoistaTää oli kyllä hyvää ja tuo ihan alkuperäisen ohjeen mukaan tehty kaakaorahkapaistoskin oli tosi hyvä ja vähän erilainen piirakka kuin ylensä tulee tehtyä. Toi päällysmuru on ihanan rouskuvaa! :)
VastaaPoistaJösses, mulle tulee ihan oikeesti kohta kyllä nälkä =D Tää vaikuttaa kyllä niin ihanalta, että pakko kokeilla, kuten Tanjankin, sitten kun oman puun omput on kypsiä!
VastaaPoistaNam! Minulla pitäisi väsätä jotain herukoista, ehkäpä tätä voisi soveltaa? Minulla on muuten sinulle jotain blogissani, käyhän kurkkaamassa! :)
VastaaPoistaKiitokset kaikille kommenteista!
VastaaPoistaJa soveltaa kannattaa aina, ainakin kokeilla. :) Sovellushan tämäkin ohje on. Herukoista tulisi varmasti aika namia myöskin.