lauantai 25. syyskuuta 2010

Kirpsakat valkosuklaa-sitruunamuffinssit


Kerkesin tekemään tyttären ollessa kerhossa oman makuni mukaisia sitruunaisia muffinsseja. Kun tytär palasi kotiin, sain välittömän palautteen, ettei hän aio syödä näitä vaan olisi pitänyt tehdä suklaamuffinsseja! No, tehtiin sitten vielä toinen pellillinen muffinsseja..Itse tykkäsin kyllä enemmän näistä. Minusta on kiva laittaa muffinsseihin joku ylläri tuonne sisälle. Näihin tein sydämeksi sitruunakiisselin Blå Bandin valmisjauheesta. Toki itse tehty sitruunakiisseli on vielä parempaa, mutta muffinssien täytteenä meni oikein mainiosti.

Valkosuklaa-sitruunamuffinssit

150 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
½ sitruunan kuori hienona raasteena
75 g valkosuklaata

täyte

1 pss Blå Band sitruunakiisseliaineksia
2 dl vettä

kuorrute

sitruunamehua
tomusokeria

Tehdään kiisseli ensin jääkaappiin tekeytymään. Voi ja sokeri vaahdotetaan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen ja sen jälkeen kuivat aineet ja maito tai kerma sekä valkosuklaarouhe. Lusikoidaan muffinssivuokiin ensin puolilleen taikinaa ja laitetaan lusikallinen sitruunakiisseliä väliin ja sitten loput taikinasta päälle. Paistetaan 225 asteessa 12 minuuttia. Jäähtyneisiin muffinsseihin voi halutessaan laittaa kuorrutteen tilkasta sitruunamehua ja tomusokerista.

5 kommenttia:

  1. Miusta tässä on jonkin aikaa mennyt että muffinsseja on näkynyt vähemmän blogeissa, ja nyt niitä taas pulpahtelee kuin sieniä sateella.

    Nam, nää näyttää herkullisilta, tuo "ylläri" tuolla sisällä miellyttää erityisesti!

    VastaaPoista
  2. Varmaan vähän kausittain menee nää leipomisjutut! Jossain vaiheessa itsellänikin oli "muffinssibuumi", mutta nyt en ollut aikoihin edes muistanut omistavani muffinssipeltiä. Muutossa löytyi sekin aarre. Tilanne korjattu! :)

    VastaaPoista
  3. Nämä vaikuttavat tosi ihanilta!

    VastaaPoista
  4. Kuinka monta kpl tästä ohjeesta tulee?

    VastaaPoista