torstai 7. lokakuuta 2010

Mehevä ja keveä tonnikalapiiras




Tämän reseptin löysin täältä kun etsiskelin jotain tonnikalaruokareseptiä. Tämä nyt ei ihan ruoka ole, mutta ihana ohje ja tosi helppo tehdä! Aina tulee muutenkin tehtyä suolaiset piirakat samalla, tosi rasvaisella pohjalla. Tähän pohjaan ei tule rasvaa ollenkaan! Alkuperäisessä ohjeessa ei pohjataikinassa ollut suolaakaan, mutta itse lisäsin hiukan. Tätä täytyy tehdä toistekin!

Mehevä tonnikalapiiras

Pohja:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja (laitoin osan hiivaleipäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
(½ tl suolaa)

Täyte:
2 prk tonnikalaa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 valkosipulin kynsi
kevätsipulia
tilliä
juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset keskenään (leivinjauhe jauhoihin ensin) ja kaada piirakkavuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. ½ tuntia.

4 kommenttia:

  1. Tosi hyvä ohje, testasin jo! :)

    Sopiiko, että linkitän sinut?

    VastaaPoista
  2. Hei, pitää nyt tulla kommentoimaan, tein piirakkaa eilen tämän ohjeen mukaan ja aiemmin myös sun blogin omenarahkapiirakan, tosi hyviä ohjeita! Niin ja mun äitikin tekee rahkapiirakkaa sun ohjeen mukaan nykyään :)

    VastaaPoista
  3. Mukava kuulla, että ohjeista on iloa muillekin! :)

    VastaaPoista