keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Keltaiset sämpylät



Idea näihin sämpylöihin tuli pullollisesta porkkanatäysmehua, joka tarttui mukaani kauppareissulta. Oltiin viime viikolla lomareissussa Arquinequinissa ja siellä hotellin aamupalalla tarjottiin todella hyvänmakuista porkkanamehua. Siitä innostuneena ostin kotiinkin ihan siis Suomesta porkkanamehua. Ei ollut hyvää, ei. Juomatta jäi. Johonkin se piti käyttää, joten ei muuta kuin sämpylöitä leipomaan iltapalalle. Hyviä niistä tuli ja kaupaksi kävivät!

Keltaiset sämpylät

5 dl porkkanatäysmehua
1 pss kuivahiivaa
n. 12 dl jauhoseosta (vehnäjauhoja, hiivaleipäjauhoja, kaurahiutaleita, leseitä)
0,5 rkl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita hiiva jauhoihin. Lämmitä porkkanamehu 42 asteiseksi ja lisää jauhoseos vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Lisää suola ja rypsiöljy ja vaivaa taikina napakaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia ja leivo sämpylöiksi. Anna kohota vielä 15 min. Paista 200 asteessa 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti