tiistai 8. syyskuuta 2009

Luumupiirakka





Ostettiin torilta iso pussillinen happamia luumuja, joten niistä piti keksiä jotain. Päädyin tekemään piirakan Yhteishyvän ohjeen mukaan. Ohje täällä.
Korvasin osan vehnäjauhoista leivontalisällä. Tuossa ohjeessa ei harmikseni kerrottu kuinka isoon piirakkavuokaan se riittää, mutta huomasin hyvin pian, että tuota taikinakantta tuosta määrästä ei 22 cm vuokaan saa. Tein sitten ruudukon, joka sekään ei oikein onnistunut, kun taikina oli niin murustuvaa. Ehkä tuo taikina olisi ollut tismalleen ohjetta noudattaen helpompaa käsitellä. Mutta maku kyllä on erinomainen! Ihana happaman ja makean yhdistelmä. Vaniljajätskin tai -kastikkeen kaverina justiin hyvä. :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Tein luumupiirakan samalla ohjeella. Hassua, mutta totta, minulta jäi taikinaa kannen jälkeen vieläl ylikin! Reseptin mukainen taikina sietää kaulimisen melko ohueksi.

    VastaaPoista
  2. Ok, hyvä tietää! Täytyisikin kokeilla uudestaan nyt kun taas on luumukausi. :)

    VastaaPoista