torstai 3. syyskuuta 2009
Valkosuklaa-puolukkakakku
Poimittiin Minjan kanssa eilen puolukoita ja piti tehdä heti tuoreista puolukoista kakkua. Ajattelin, että tuollaisessa hyydekakussa tuoreet puolukat pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Happaman puolukan kaveriksi sopii hyvin makea valkosuklaa ja pohjan tein ruisdigestiveistä. Ruis niin ikään sopii puolukan kanssa hyvin. Päälle oli tarkoitus tehdä vielä kiille pelkästä puolukkasurvoksesta, mutta en kerennyt kun yhden syöjän piti lähteä työreissuun aiemmin kuin piti. :) Reunakin meni kiireessä ihan röpöläiseksi, mutta maultaan oli tosi hyvää!
Valkosuklaa-puolukkakakku (tein halkaisijaltaan 20 cm vuokaan eli aika pieneen vuokaan)
Pohja
100 g RuisDigestivejä
n. 50 g (ei ihan noinkaan paljon) voita tai margariinia sulatettuna
Täyte
2 dl puolukoita survottuna +(sokeria maun mukaan)
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
75 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
Hienonna keksit ja lisää joukkoon sula rasva ja sekoita hyvin. Taputtele tasaisesti vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka, osa puolukkasurvoksesta sekä sulatettu valkosuklaa. Jäljelle jäänyt osa puolukkasurvoksesta kiehautetaan ja lisätään joukkoon liivatteet. Lisätään täytteen joukkoon ja sekoitetaan varovasti. Kaadetaan pohjan päälle ja annetaan jähmettyä mielellään yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä pitää testata!
VastaaPoista