tiistai 17. marraskuuta 2009

Jouluinen omenapiirakka


Tein omenapiirakasta hiukan jouluisemman version. Tarkoituksena oli pehmittää omppuja glögissä, mutta meillä ei ollutkaan valmista glögiä. Lämmitin ensin hiukan vettä, johon lisäsin kanelia, kardemummaa, neilikoita ja tuoretta inkivääriä raasteena. Sekaan lisäsin punaviinimarjamehua ja kyllä se ihan glögiltä maistui!

Jouluinen omenapiirakka (Halkaisijaltaan 20 cm vuokaan eli aika pieneen vuokaan)

Pohja
50 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 tl vettä

Margariinin joukkoon nypitään jauho ja sokerit ja lisätään vesi tl kerrallaan. Sekoitetaan tasaiseksi ja painellaan vuodeltuun irtopohjavuokaan.

Täyte
3 keskikokoista omenaa
2 dl glögiä
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 tl glögiä (omenoiden mausteliemestä)
kardemummaa, vaniljasokeria, kanelia

Omenat paloitellaan. Kiehautetaan glögi ja laitetaan omenat sinne maustumaan (annetaan olla vähintään puoli tuntia). Turkkilaisen jugurtin ja kermaviilin joukkoon sekoitataan kananmuna ja sokeri sekä mausteet ja glögi. Omenat ladotaan pohjan päälle (itse en jaksanut mitenkään kauniisti niitä asetella...) ja kaadetaan teyteseos niiden päälle. Paistetaan uunissa 225 asteessa n. 20 min.

3 kommenttia:

  1. Kovin on jouluisen oloinen omenapiirakka. Harmi, että omat omenani jo menivät vähän pilalle, joten piti heittää ne pois. Saahan sitä tietenkin kaupastakin omenoita. :)
    Ole hyvä vaan ja voit laittaa sen kirsikkakakun ohjeen sivullesi. On muuten tosi joulusen hyvää kakkua, jos vaan pitää kokooshiutaleiden mausta. Itse tykkään kovin siitä, kun kirsikat ja sitruuna antavat kakulle oman makunsa. Kannattaa käyttää niemnomaan coktailkirsikoita, eikä kuivapakattuja kirsikoita. :) Antoisaa joululeivonnaisten aikaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Juu, tehdään niistä liemessä olevista kirsikoista, ne maistuukin siltä miltä kuuluu. :)

    VastaaPoista
  3. Olipas kiva resepti :) Tämä oli oikein makoisaa, vaikka omastani unohtuivat täytteen kolme viimeksi mainittua maustetta... eli niiden kanssa varmasti vielä paljon parempaa. Uusi yritys siis piakkoin luvassa ;)

    VastaaPoista