sunnuntai 20. kesäkuuta 2010
Mansikka-valkosuklaajuustokakut
Nämä juustokakut menivät myös samoihin häihin kuin aiempi hääkakku. Alempi kerros on tuhdisti valkosuklainen ja päällä kerros raikasta mansikkaa. :)
Mansikka-valkosuklaajuustokakku
Pohja
180 g Digestive-keksejä
75 g voita
Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Alempi kerros
½ l kermaa
1 dl ranskankermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää ranskankerma ja maustamaton tuorejuusto joukkoon. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää se täytteeseen. Sekoita hyvin. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Päällinen
n. 3 dl mansikkasurvosta
(1 dl mansikkamehua)
sokeria maun mukaan
3-4 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen. Survo mansikat ja sekoita joukkoon mehu ja sokeria maun mukaan. Ota osa survoksesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet survoksen joukkoon. Kaada mansikkasose hyytyneen täytteen päälle ja hyydytä vähintään 3 h ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, maistuvan näköisiä! Huolisin nämä vaikka omiin häihini! :)
VastaaPoistaJuustokakkujen reunat kannattaa kiepaista kerran tai pari paletilla niin niistä saa siloisat. :)
Kiitos! Juu, tiedän tuon reunakikan, mutta itse tykkään tuommoisesta rosoisesta reunasta. Se näyttää jotenkin herkullisemmalta mun mielestä. :) Mutta mitenkäs tuon ongelman saisi ratkaistua, että tohon kiille-osioon tai tässä tapauksessa mansikkasose-osioon ei tulisi tosta alemmasta kerroksesta söhröä? Kun sitä täytemassaa ei saa millään levitettyä tasaiseksi siten, ettei yhtään reunoihin ottaisi. Vai kannattaisiko pinnan tasoituksen jälkeen pyyhkiä ne reunat ennen kiilteen laittoa?
VastaaPoistaIhanan näköisiä!!
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaEn tajunnutkaan että kysyit vastatessasi kommenttiini samalla jotakin. Joten vastaus tulee vähän myöhässä, suo anteeksi. :)
VastaaPoistaJa tuo reunojen rosoisuus/siloisuus taitaa olla makukysymyksiä! :D
Kiilleosio säilyy siistinä vaikkapa juuri noin kuin mainitsit että pyyhkäisee vuoan reunan puhtaaksi ennen kiilteen levittämistä. Vuokaspray on myös kätevä juttu hyydykekakkujen teossa, sitä kun suihkaisee vuokaan jo aluksi niin lähtee helposti ja ehkä reunakin tahriintuisi vähemmän? :)
Hei, monelleko hengelle 1 kakku on?
VastaaPoistaTaitaa tulla vastaus myöhässä, mutta arvioisin, että tuosta riittää ainakin 15 aikuiselle reilut palat. Jos muuta tarjottavaa on, niin riittää varmasti jopa 20 vieraalle.
VastaaPoista