sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Tanjan ja Mikon hääkakku



Tämmöiset kakut matkasivat ystäväni häihin. Toivomuksena oli jotain sinisävyistä ja perinteistä mansikkaa täytteeksi, muuten sain aika vapaat kädet kakun suunnitteluun. Harmi, että en kerennyt kiireessä ottamaan parempia kuvia ja kuvauspaikkakin oli hämärä. En viitsinyt turhaan siirrellä näitä enää valoisampaan paikkaan kuvattavaksi. :)
Kakun täytteenä valkosuklaa-mansikkamoussea, päällä valkosuklaakuorrute ja koristeet on sokerimassaa. Pursotukset tein Flora vispillä.

Laitan tuon täytteen ohjeen tänne, vaikka se onkin hiukan summittainen ohje. Tein kerralla kahteen kakkuun täytteet, mutta tämä ohje siis riittää yhteen kakkuun molempiin väleihin.

Valkosuklaa-mansikkamousse

2 ½ dl kermaa
1 dl maitorahkaa
½ dl ranskankermaa
½ l mansikoita
2 rkl vaniljakreemijauhetta
½ levyä Pandan valkosuklaata (n. 60 g)
1 tl vaniljasokeria

Soseuta mansikat. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon maitorahka ja ranskankerma. Lisää mansikkasose ja vaniljakreemijauhe koko ajan vatkaten. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti