torstai 24. kesäkuuta 2010

Valkosuklaa-raparperipulla

Olin ajatellut tehdä juhannukseksi pullaa. Iski vähän laiskuus lämpimänä päivänä ja päätinkin tehdä pellillisen pullapohjaista piirakkaa pullien pyörittelyn sijaan. Pullataikinankin ostin valmiina pakastealtaasta. En ole koskaan kokeillut noita pakastepullataikinoita ja täytyy sanoa, että kyllä tästä edespäinkin teen pullat ihan omatekoisesta taikinasta. Tämmöisiin piirakoihin kuitenkin älyttömän helppo ja hyvä taikina. Ei tarvitse edes kaulinta!
Näin keskikesän aikaan piirakan päälle laitetaan tietenkin raparperia. Sattuneesta syystä minulla kaapissa kauhea läjä valkosuklaata, joten päätin kokeilla myös sen sopivuutta pullapohjaiseen piirakkaan . :) Hyvin sopi hiukan happaman raparperin kanssa!

Valkosuklaa-raparperipulla (pellillinen)

1 pkt pullataikinaa
raparperihilloa
voita
kanelia
valkosuklaata rouheena

Ohjeessa ei ole määriä, kun summassa laitoin. Tasoitin pullataikinan pellille ja levitin päälle sulaa voita. Sen päälle lusikoin raparperihilloa ja päälle ripottelin kanelia ja valkosuklaata rouheena. Paistoin uunissa 200 asteessa n. 25 min.





5 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselle!
    Mielenkiintoinen uusi yhdistelmä...raparperi ja valkosuklaa, oliko hyvää?

    T: Mari

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo yhdistelmä toimii! Enemmin epäilin valkosuklaan sopivuutta pullan makuun. Mutta sopi se! Kattelin just netistä, että mahtoko olla Pirkan ohje, missä oli tehty aprikoosi-valkosuklaapullaa. Näköjään muutkin ovat keksineet tunkea suklaata pullaan. :)

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköistä. Pitääpä joskus kokeilla. ulin vastavierailulle :) Toivottavasti sopi rttä linkitin sivusi. :)

    VastaaPoista
  4. voi että mitä herkkua, todella kivan erinlainen ohje :). ja nuo alempana postatut kakut ovat todella kauniit!

    VastaaPoista
  5. Piia: Linkitys ok, linkitin myös sinut! :)

    Kiitos!

    VastaaPoista