lauantai 20. marraskuuta 2010
Pipari-suklaa-juustokakku
Tässä helppo ja nopeatekoinen kakku joulunaikaan. Ulkonäkö jäi itseäni hiukan harmittamaan, koska nuo piparit oli aivan liian isoja näin pieneen kakkuun. Jos olisi ollut pienempiä pipareita, ne olisi saanut tiiviimmin aseteltua kakun pintaan. Kakku on tehty hyydyttämällä se kelmulla vuorattuun kippoon. Vaikka ulkonäkö harmitti, niin maku oli melko täydellinen! Suosittelen! Pipareita ei tarvitse kostuttaa, ne pehmiävät sopivaksi itsekseen.
Pipari-suklaa-juustokakku
pipareita
4 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa (myös appelsiinituorejuusto sopisi hyvin!)
4 liivatelehteä
ripaus kanelia
2 rkl vahvaa kahvia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa kippo kelmulla ja asettele pohjalle piparit.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää siihen maustamaton tuorejuusto ja sekoita hyvin.
Sulata suklaa ja lisää se vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta kanelilla ja tarkista tässä kohtaa maku! Lisää sokeria tarvittaessa. Kuumenna kattilassa kahvi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita vaahdon joukkoon huolellisesti.
Kaada täyte kippoon piparien päälle ja asettele vielä täytteen päälle "kanneksi" pipareita. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli tai vähintään 4 h. Kumoa kakku tarjoilulautaselle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, vaikuttaa herkulliselta!
VastaaPoistamaku varmasti ihanan jouluinen!!
VastaaPoistaOli tosi hyvää. Jouluksi tehtävä tämä kakku.
VastaaPoistaKiitos kommenteista! Minusta nämä "nurinpäin" tehtävät kakut on hauskoja, kun koristeetkin on jo valmiina, kun kakun kumoaa. :)
VastaaPoistaIhana kakku! Kiva idea nuo piparit, kaikenlaisia hedelmä- ja marjajuttuja on paljon mutta en ennen oo nähny pipareita näissä koristeena. Tämä menee kyllä meillä kokeiluun. =)
VastaaPoistaTätä voisi jouluksi kokeilla ja helppo kun ei tarvitse erikseen piipertää koristuksia!
VastaaPoistaKiitos hyvästä reseptistä. Tein tätä jouluaattona anoppilassa ja pisteet tuli kotiin :-)
VastaaPoistahttp://taikakokki.vuodatus.net/blog/2767925/pipari-suklaa-juustokakku/
Moikka! Törmäsin juuri blogiisi, onkin tosi kiva paikka! Tulen uudestaan vierailulle :)
VastaaPoistaKiva tämä ohje, tein ohjettasi mukaillen tänään kakkua, odottelee hyytymistä jääkaapissa. tein suklaatäytteen sijasta mustikkatäytteen.
VastaaPoistaOlipas aivan ihana kakku, tuli itsekin tehtyä tätä. Ja melkein yhdellä kahvittelulla vieraiden kanssa syötiin koko kakku :D
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistui! Näistä aineista on vaikea saada huonoa. :)
VastaaPoista