perjantai 18. joulukuuta 2009

Lämpimänä leivottavat piparit


Tällä ohjeella äitini on tehnyt joulupiparit niin kauan kuin minä muistan ja nämä on ne ainoat oikeat piparit! Aiemmin olen tehnyt omat piparini pakastetaikinasta, mutta nyt kun tein tällä ohjeella, niin tämä taikina olikin niin helppo tehdä, että varmasti tulevina jouluina teen tällä ohjeella itse. Taikinan voi leipoa heti ja se on helppoa käsitellä. Ei murene käsiin. :) Puolitin alkuperäisen ohjeen, mutta tälläkin ohjeella taisi tulla ainakin 6 pellillistä pipareita.

Lämpimänä leivottavat piparit

1 ½ dl siirappia
150 g sokeria
1 tl pomeranssinkuorta
3/4 tl inkivääriä
3/4 tl kanelia

Nämä ainekset kiehautetaan.

150 g voita
½ rkl soodaa
1 muna
450 g vehnäjauhoja

Lisätään jääkaappikylmä voi seokseen ja sekoitellaan niin, että voi sulaa. Lisätään muut aineet ja sekoitetaan tasaiseksi. Leivotaan heti. Paistetaan 200 asteessa, n. 8 minuuttia riippuen piparien paksuudesta.

Itse tein aika ohuita pipareita, joten en varmaan ihan 8 miinuuttia pitänyt uunissa. Täytyy myöntää, että oikaisin hieman tuossa taikinan teossa. Laitoin noiden mausteiden sijaan valmista piparkakkumaustetta ja maku ei ihan sama ollut, mikä tuon ohjeen mukaan tehdyistä tulee. Mutta oikein hyviä tuli näinkin! Jos käyttää valmista piparkakkumaustetta, niin tuohon taikinaan sitä tulee 2 ½ rkl. Valmiissa piparkakkumausteessa on nuo samat mausteet valmiina sekoituksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti