keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Mud cake, mutakakku

Tämä on yksi mun suosikkileivonnaisista, helppo ja nopea tehdä ja on niin hyvää! Tämän kakun idea on se, että nimensä mukaisesti tuo sisus on tosi löysää ja tahmaista. Olen monesti kuullut kommentteja kakkua tehneiltä, että "sehän oli vielä ihan raakaa uunista otettaessa". Sen nimenomaan kuuluu olla löysää uunista tullessa. Kakun pitää antaa jäähtyä kunnolla jääkaapissa, mielellään yön yli, jolloin sisus jähmettyy. Jos kakkua leikkaa huoneenlämpöisenä uunista tulon jälkeen, niin kakku leviää kyllä taatusti lautaselle eikä makukaan ole paras mahdollinen. Tämä kakku siis kannattaa ehdottomasti tehdä edellisenä päivänä ja sen voi ihan hyvillä mielin tehdä vaikka parikin päivää ennen tarjoilua jääkaappiin. Kestää myös hyvin pakastuksen.

Mutakakku on todella makeaa ja täyteläistä eikä sitä pysty isoa palaa syömään kerrallaan. Parhaalta se maistuu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa nautittuna.

Mutakakku (ohje Fazerin leivontasuklaapaketista, omat muutokset suluissa)

200 g leivontasuklaata
200 g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja (voi korvata osan tai kokonaan esim. mantelijauheella/perunajauholla)
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)

Sulata voi/margariini ja lisää suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi ja lisää voi-suklaaseos vaahtoon. Lisää lopuksi jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen vaahtoon. Varo vatkaamasta liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina (n. 25 cm) voideltuun vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa 12 minuuttia. Älä pidennä paistoaikaa, vaikka kakku vaikuttaa ihan raa'alta!

2 kommenttia:

  1. munat ja sokeri? paljonko sokeria?

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio! Onpa jääny pois tuosta ohjeesta. Käyn korjaamassa virheen. Kiitos!

    VastaaPoista