lauantai 5. joulukuuta 2009

Tex mex-voileipäkakku


Sain ystävältäni Marilta tämän ihanan ohjeen ja nyt tuli hyvä tilaisuus tehdä tätä! Alkuperäinen ohje on ilmeisesti Pirkka-lehdestä. Itsekin hiukan muuntelin mm. tuota kuorrutusta, vaihdoin maustamattoman tuorejuuston sulatejuustoon. Laitan ohjeen tähän niin kuin sen itse tein, mutta halutessaan voi siis tuon sulatejuuston vaihtaa tuorejuustoksi. Muuten käytän ylensä vähän tulisempia versoita noista kastikkeista, mutta tähän laitoin ne "mild"-versiot. Mielestäni voileipäkakun ei tarvitse olla niin tulinen. Tässäkin oli ihan kivasti jälkipotkua. :)

Tex mex-voileipäkakku (n. 24 annosta)

1 pkt Ruistoast- leipää
1 pkt Iso- Paahto graham leipää

Broileritäyte
450 g hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
½ tl mustapippuria
1 tlk (300g) salsa-kastiketta
1 tlk (300g) juustodippiä

Guacamoletäyte
1 tlk (300g) guacamoledippiä
1 keltainen paprika

Persikka-ananastäyte
3 persikanpuolikasta (omassa mehussa)
1 prk ananaspaloja

Kostutus
Kanalientä

Kuorrutus
200 g mustapippurituorejuustoa
100 g ranskankermaa
200 g sulatejuustoa

Koristeeksi:
1 vihreä paprika
kirsikkatomaatteja
punasipulia
jäävuorisalaattia
nachoja

Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Mausta pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

Pilko keltainen paprika ja sekoita guacamolen joukkoon.

Hurauta tehosekottimessa persikat ja ananaspalat (kaada mehu pois) tasaiseksi.

Lado tarjoilualustalle leivät. Kannattaa laittaa alimmaiseksi tummaa leipää (ruistoast), koska se sitoo kosteutta paremmin ja pohja pysyy paremmin kasassa. Kostuta kanaliemellä. Voileipäkakku saa olla aika kostea, joten kannattaa laittaa kostuttaa ihan reilusti. Täytteistä itsessään ei tule paljoa kosteutta. Levitä täytettä n. 1/3 ensimmäisen kerroksen päälle ja sen jälkeen lado leipäkerros ja kostuta. Laitan vuoron perään täytteitä, kunnes kakku on valmis. Päällimmäiseksi kannattaa laittaa tummaa leipää. Kostuta myös päällimmäinen kerros kanaliemellä ja painele pinta tasaiseksi. Voileipäkakku kannattaa täyttää jo edellisenä päivänä ja päällystää vasta tarjoilupäivänä. Kääräise kakku folion sisään ja laita kylmään yöksi.
Kuorruteainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi ja levitetään kakun päälle. Koristellaan oman maun mukaan. :)

1 kommentti:

  1. Kyllä se vaan passaa, että linkität , teen sinulle saman :)

    VastaaPoista