keskiviikko 21. lokakuuta 2009

60-vuotiskakkua vielä



Vielä yksi kakku 60-vuotisjuhliin. Kakussa on samat täytteet kuin edellisessä, eli vadelmaa, mustikkaa ja valkosuklaamoussea. Tässä kakussa päällä värjättyä valkosuklaakuorrutetta.

Valkosuklaakuorrute

1 dl kermaa
150 g valkosuklaata

Kerma kuumennetaan kiehumispisteeseen, mutta ei keitetä! Hieman jäähtyneeseen seokseen lisätään valkosuklaa ja sekoitellaan tasaiseksi. Jos kuorrutetta värjää, niin se kannattaa tehdä kylmään kermaan ennen kuumentamista. Olen värjännyt kuorrutetta aina pastaväreillä, nestemäiset eivät sovi suklaan kanssa yhteen! Kuorrutteen voi levittää heti tai antaa jäähtyä kunnolla jääkaapissa ja vaahdottaa kevyesti ennen kakun päälle laittamista. Tällöin kuorrutteesta tulee hiukan peittävämpi ja väri vähän vaalenee. Itse olen tähän kakkuun tehnyt kuorrutteen edellisenä päivänä ja antanut olla jääkaapissa yön yli. Muistakin suklaista saa ihanan kuorrutteen samalla ohjeella, mutta värjätä ei tietenkään kannata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti