lauantai 24. lokakuuta 2009

Lakritsi-salmiakkijuustokakku

Tykkään kovasti juustokakuista ja ajattelin tehdä tällä kertaa jotain hiukan erilaista juustokakkua. Näin kaupassa uutuutena tulleet Salmiakki-Chili Dominot ja nappasin heti mukaani paketin. Siitä se idea sitten lähti.. :)

Lakritsi-salmiakkijuustokakku

Pohja

150 g Black Salmiakki-Chili Dominokeksejä ja suklaatäytekeksejä
50 g margariinia tai voita
3 palaa tummaa suklaata

Täyte

4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,5 dl lakritsikastiketta
5 liivatelehteä
lakuja
tilkka sitruunamehua (liivatteiden sekaan)

Murskaa keksit ja sulata rasva. Rasvan joukkoon voi halutessaan sulattaa hiukan suklaata. Sekoitetaan suklaa-margariiniseos keksinmurujen joukkoon ja painellaan irtopohjavuokaan. Itse käytän usein vain irtopohjavuuan reunoja, niin ei tarvitse irrotella sitä pohjaa enää. Laitetaan liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkataan kerma ja lisätään tuorejuusto sekä lakritsikastike joukkoon. Kiehautetaan tilkka sitruunamehua kattilassa ja sekoitetaan liivatteet siihen. Lisätään koko ajan sekoittaen kerma-juustoseoksen joukkoon. Kaadetaan keksipohjan päälle ja annetaan hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Koska nämä Dominot ovat aika vahvoja maultaan, murskasin pohjaa varten myös hiukan tavallisia Domino-keksejä. Noissa salmiakkijutuissa on mukava jälkipotku tuosta chilistä johtuen.


Margariinin joukkoon sulatin myös muutaman palan tummaa suklaata makua antamaan.


Kerma-tuorejuustoseokseen laitoin valmista lakritsikastiketta, joka makeutti seoksen omaan makuuni sopivaksi.

Lakuja painelin vielä tuohon päälle ennen hyydyttämistä. Alunperin oli ajatuksena tehdä lakritsikastikkeesta hämähäkinseitti tuohon pintaan, mutta kun nuo lakut näyttivät niin hauskoilta tuossa, niin en raaskinut niitä upottaa piiloon. :)

2 kommenttia:

  1. NAM!!!! Tämän oli pakko olla hyvää...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vaikka itse sanonkin, niin kyllä oli hyvää! Jos vähäänkään on taipuvainen tykkäämään lakusta/salmiakista, niin tätä kantsii kokeilla. :D

    VastaaPoista