maanantai 4. tammikuuta 2010
Pullia
Viime viikolla oli pullapäivä. Alunperin piti tehdä ihan tavallisia pikkupullia, mutta osasta tuli tehtyä tällaisia hillopullia, joissa on myös vaniljakreemiä päällä. Tein pullat tavallisen pikkupullan tapaan, litistin hiukan ja laitoin päälle vaniljakreemiä sekä appelsiinimarmeladia, josta olin kuoret siivilöinyt pois. Ihanan raikkaan makuisia, mutta harmikseni huomasin, etteivät nuo sovellu pakastettavaksi. Marmeladi ei kerennyt paiston aikana jähmettymään niin, ettei se tarttuisi joka paikkaan kun pistää pakastuspussiin. Näitä siis kantsii tehdä vain heti syötäviksi. Hyviä kyllä olivat!
Pulla
5 dl maitoa
1 pala hiivaa
1 ½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
14 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia
kardemummaa
Voiteluun
kananmuna
Pinnalle
raesokeria
Liotetaan hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisätään muut aineet sekaan ja vaivataan taikinaksi. Pikkupullat paistetaan 225 asteessa n. 8- 10 min. Isommat pullat (esim. pitkot) 200 asteessa koosta riippuen n. 20 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tänään tein pullia tällä sun ohjeella :) Hyviä tuli!
VastaaPoistaKiitos kommentista! :)
VastaaPoista