keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Sitruunaiset kookoskeksit


Mulla on menossa sitruunakausi. Se iskee aina keväisin! Kookos on toinen juttu, mistä tykkään kovasti. Nämä sopivat hyvin yhteen, joten ajattelin kehitellä niistä oman versioni kauralastuista. Kauralastut on tosi helppoja ja nopeita tehdä, eikä tämä minun versionikaan kovin hankala ole.

Alkuperäistä kauralastureseptiä muutin siis niin, että korvasin puolet kaurahiutaleista kookoshiutaleilla ja margariinin joukkoon sulatin muutaman palan valkosuklaata. Lisäksi raastoin hiukan sitruunankuorta hienona raasteena joukkoon. Sokerin määrää vähensin melkein puoleen, kun valkosuklaasta tulee makeutta kuitenkin. Näistä tuli mun (ja lasten) makuun aika nameja!

Sitruunaiset kookoskeksit

50 g voita tai margariinia +muutama pala valkosuklaata
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
sitruunan kuorta raasteena maun mukaan

Sulata rasva ja valkosuklaa varovasti mikrossa. Sekoita kuivat aineet ja raastettu sitruunan kuori keskenään ja niiden joukkoon rasvasuklaaseos. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla uunipellille pieniä nökäreitä ja paista 200 asteessa 5-10 min. Kannattaa jättää reilusti väliä, nämä leviävät paljon! Anna jäähtyä kunnolla, jolloin ne kovettuvat. Lämpimänä menevät helposti rikki.

2 kommenttia:

  1. Juu, mun makuuni ainakin! Kookos jakaa aika paljon mielipiteitä, mut jos tykkää, niin nää on kyllä hyviä! :)

    VastaaPoista