tiistai 26. tammikuuta 2010
Suklaacookies
Leivoin tulevia synttäreitä varten valmiiksi suklaacookiesia. Äitini teki (ilmeisesti) tällä reseptillä jouluksi keksejä ja ne oli tosi hyviä! Ohjeen näihin löysin Rakkaudesta ruokaan-blogista, ja siellä näiden nimenä oli "keksit, jotka loppuvat kesken". Toivottavasti meillä säästyy kuitenkin parin viikon päästä oleville synttäreille saakka. Täytyy piilottaa hyvin. :) Nämä todella ovat semmoisia amerikkalaisten cookiesien makuisia. Helppoja oli tehdäkin, joten varmasti tulee tehtyä toistekin. Ehkä voisi vielä kokeilla sellaista versiota joskus, mihin tulee kaakaota suklaan lisäksi. Tämä resepti on muuten alunperin Kotikadun Hanneksen eli Risto Aution reseptivihkosesta. :) Itse sain näistä 45 kpl suht isoja keksejä eli jos pienempiä tekee, niin varmasti se 50 kpl tulee. Nämä leviävät jonkinverran uunissa.
Suklaacookies (n. 45 kpl isoja)
100 g margariinia
2,5 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
4 dl kaurahiutaleita
300 g tummaa suklaata
Vatkaa sokerit ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu suola ja sooda. Lisää kaurahiutaleet ja rouhittu suklaa. Taputtele taikinasta isoja tai pieniä keksejä. Paista leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
voi kuinka herkullisen näköisiä :), itsekkin olen tällasia leiponut ja hyviä olivat :p:)
VastaaPoistaOnneksi älysin laittaa osan jemmaan kaapin perukoille. Kaikki näkyville jätetyt ovat meiltä jo kadonneet. :)
VastaaPoistaNäiden keksien tuoksu kantautuu tänne asti.. :) Näyttävät ihanilta!
VastaaPoista