lauantai 30. tammikuuta 2010

Runebergintortut


Tein vähän ennakkoon Runebergintorttuja. Etsiskelin netistä sopivaa ohjetta ja yksi vaikutti mukavalta ohjeelta. Muokkasin sitä kyllä vielä jonkiverran ja laitan tänne nyt tämän oman versioni. Näihin saa mukavasti menemään joulusta ylijääneitä pipareita! Tein tortut isolla muffinssipellillä, koska en omista semmoista oikeaa torttuvuokaa. Alkuperäinen ohje oli puolta pienempi ja aloin miettimään, että tästä ei kyllä millään tule 12 isoa torttua. Jotenka tämä minun ohjeeni on tupla-resepti ja riittää siis 12 isoon muffinssipellillä tehtyyn torttuun.

Runebergintortut

200 g margariinia tai voita
½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 dl piparimurua
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl rommiaromia

Rasva ja sokerit vaahdotetaan. Lisätään kananmunat yksitellen reippaasti vatkaten. Lisätään rommiaromi taikinaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan tasaiseksi. Jaetaan muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Kostutus
½ dl vettä
1 tl sokeria
½ tl rommiaromia

Koristeluun
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

Jäähtyneet tortut kostutetaan vesi-sokeri+rommiaromiseoksella, ja koristellaan vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

Hiukan olin pettynyt näiden ulkomuotoon, jäivät tosi littaniksi. Maku ja rakenne olivat kyllä justiinsa hyviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti