keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Valkosuklaa-kookostoffeet


Tänään piti olla välipäivä leipomisessa, mutta jotain oli "pakko" tehdä. Etsiskelin netistä mukavaa toffeen ohjetta ja löysin perusohjeen, jonka sitten muokkasin tällaiseksi.

Valkosuklaa-kookostoffeet

2 dl kermaa
1 rkl voita
1 ½ dl sokeria
50 g valkosuklaata
n. 2 rkl kookoshiutaleita (tai oman maun mukaan enemmän tai vähemmän)

Sulata voi teflonkattilassa. Lisää kerma ja sokeri ja sekoita. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen runsas ½ tuntia, kunnes seos on paksuuntunut ja väri muuttunut vaalean ruskeaksi. Rouhi valkosuklaa. Anna seoksen jäähtyä hetki sekoitellen ja lisää joukkoon kookoshiutaleet. Lisää valkosuklaa reippaasti sekoittaen. Seos paksuuntuu tässä vaiheessa nopeasti. Levitä leivinpaperin päälle neliön malliseen vuokaan. Anna olla kylmässä vähintään tunti ennen leikkaamista paloiksi. Säilytä kylmässä.

Nämä toffeet ovat sellaisia todella pehmeitä ja suussa (ja käsissä) sulavia, fudge-tyyppisiä toffeita. Tosi hyviä, mutta myös todella makeita!

2 kommenttia:

  1. varmaan kannattaa toi voi sekoittaa vasta valmiiseen massaan lopussa kun se on jo vähän jäähtynyt sillon se ei kokonaan "sula" sinne vaan antaa kiiltoa ja pehmeyttä.. niinkuin toi suklaakin.

    VastaaPoista
  2. Tossa alkuperäisessä ohjeessa (oisko ollu Pirkan resepti)käskettiin laittamaan voi ensimmäisenä, joten sen mukaan tein. Mutta kiitos vinkistä, täytyy ensi kerralla tehdä noin päin!

    VastaaPoista