lauantai 3. heinäkuuta 2010

Kahden suklaan riisimuronamit


Jos vaan suinkin tykkää suklaasta, tätä kannattaa kokeilla! Ei mikään kevyt herkku, mutta mielestäni jokainen kalori on sen arvoinen. :D On myös aika helppo tehdä. Etsiskelin jotain ohjetta, johon tulisi valkosuklaata ja riisimuroja ja tämä ohje löytyi Jennan lempparit blogista. Meillä kaapissa edelleen monta levyä valkosuklaata ja sitten on myös monta pakettia riisimuroja. Kumpikaan lapsista ei jostain syystä enää syö riisimuroja ja niitä on vahingossa ostettu vielä lisääkin, joten johonkin piti näitä aineksia kuluttaa...Ohjeessa on vaaleaa siirappia, mutta itse käytin tummaa siirappia, koska ei vaaleaa ollut, eikä ollut pöllömpää näinkään. Ehkä siitä pieni makuvivahde tulee, joten jos ei siirapin mausta välitä, niin kannattaa käyttää tuota ohjeessa olevaa vaaleaa.

Kahden suklaan riisimuronamit

Pohja:
60 g voita
1 rkl vaaleaa siirappia
150 g valkosuklaata
50 g riisimuroja

Päällinen:
60 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
125 g taloussuklaata
75 g riisimuroja

Painele leivinpaperi (esim. suorakaiteen tai neliskanttisen) vuoan pohjalle ja reunoille.
Sulata voi ja siirappi kattilassa ja ota pois levyltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja sekoittele niin, että valkosuklaa sulaa . Kaada seos riisimurojen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi.
Sulata sitten päällistä varten voi, siirappi ja taloussuklaa ja sekoita seos sitten riisimurojen joukkoon. Kaada seos pohjan päälle ja painele tasaiseksi.
Laita jääkaappiin kovettumaan, leikkaa paloiksi ja nauti! :)

4 kommenttia:

  1. NAM! tätä pitää kokeilla! Meilläkin on paketti riisimuroja, joita kukaan ei syö...

    VastaaPoista
  2. Heippa! Linkitin blogisi omaani, koska käyn täällä vakituisesti lueskelemassa. Jos haluat, että otan linkin pois, käythän vinkkaamassa! Minutkin saa linkittää. :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta! Myös mansikkakakkusi ovat mahtavia!!!

    VastaaPoista
  4. Voihan namitus, näyttää ja kuullostaa ihanalta!! Näitä pitää kokeilla....sitten kun mun herkkulakko loppuu:))

    VastaaPoista