keskiviikko 24. marraskuuta 2010

"Sikahyvä-kakku"


Tämä kakku, oikealta nimeltään "pehmeä maustekakku" on ollut äitini bravuureita niin kauan kuin muistan. Sille on meidän perheessä vakiintunut nimi "sikahyvä-kakku". Kaikki tietävät, mitä saavat, kun tarjolla on sikahyvää kakkua. :)

Tähän kakkuun saa mukavasti tuhlattua esim. parasta ennen päiväykseltään vanhaksi menneet jugurtit tai kermaviilit, jos ei enää arvaa niitä "raakana" käyttää. Ylensä olen käyttänyt tässä jugurttia, mutta tällä kertaa laitoin myös appelsiinituorejuustoa, joka antoi ihanan appelsiinin vivahteen kakkuun.

Tämä kakku on myös siitä mukava, että maku sen kun paranee vanhetessaan. Tämän voi siis hyvin leipoa useampikin päivä ennen tarjoilua.

Sikahyvä-kakku

2 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
150 g margariinia tai voita
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl jugurttia/piimää/kermaviiliä (itse käytin tähän n. 1dl appelsiinituorejuustoa ja 1 dl maustamatonta jugurttia)

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata margariini. Lisää kuivat aineet ja margariini munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jugurtti/piimä/kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.







3 kommenttia:

  1. Nämä itsekeksityt nimet on niin hauskoja :D Kakku kyllä vaikuttaakin sikahyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Sikahyvä kakku tehty ja maistettu, äitikin teki jo kaksikin kappaletta... Nenalle selitin et ota sikahyvää kakkua ja nena maistoi. Tuli sitten vartin kuluttua pyytämään "possuhyvää kakkua" lisää... :D

    VastaaPoista