Tämän kakun tein ennen viime joulua, mutta eipä se niin jouluisen makuinen ole, etteikö sitä voisi näin keväälläkin tehdä. :) Itse käytin kirsikkahillona semmoista Tanskasta ostettua tölkissä myytävää hilloa, joka ei ollut kovin makeaa ja oli melko löysää eli se vähän myös kostutti kakkua. Tämä oli hyvää! Makeaa suklaata yhdistettynä raikkaaseen tuorejuustokuorrutteeseen. Kirsikkahillon tilalle sopisi myös esim. appelsiinimarmeladi tai sitten vaikka appelsiinituorejuustosta tehty kuorrute ilman mitään hilloja!
Kirsikka-suklaakakku
200 g taloussuklaata
200g voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja lisää siihen taloussuklaa ja sekoita tasaiseksi niin, että suklaa sulaa. Vatkaa munat sokeri vaahdoksi ja lisää voi-suklaa-seos. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa varovasti kaikki ainekset tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24cm) ja paista uunissa 175 asteessa n. 45 min.
Kuorrutus
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl kermaa
kirsikkahilloa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle ensin kirsikkahilloa ja sen päälle tuorejuustokuorrute. Koristele kirsikkahillolla.
Kuulostaa herkulliselta! <:
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä, huhhuh!
VastaaPoistavoihan nam! ihanaa herkkua!
VastaaPoistaI hаve faith that sуntaх has been the coolest thing eνer.
VastaaPoistaFeel freе tο visit my wеb blog :
: green smoke coupon
I alѕo forgot tο mention.
VastaaPoistaAlso viѕit my web раge: Green Smoke
I dοn't know whether it's just me or if perhaps everybody else encounterіng pгoblems ωіth
VastaaPoistayour site. It appears as thοugh some of thе text in your posts are running οff the
sсreеn. Can someоne else please comment аnd lеt me knоw if this
іs haρpening to them tοo? This might bе a pгoblem with
my internet browser bеcause Ι've had this happen before. Cheers
My site :: www.sfgate.com