maanantai 5. lokakuuta 2009

Sammakkokakku


Tanskassa näin samalla tyylillä tehtyjä leivoksia, Kaj-kageja. Idea oli mielestäni hauska, joten kokeilin samaa kakkuun. Valmis vihreä marsipaani vaan oli todella kuivaa ja lohkeilevaa, joten ihan ei sellanen lopputulos ollut kuin olin ajatellut. Mutta ainakin saa hymyn huulille. :)

Kakkupohja on kaakaokääretorttupohja. Täytteenä appelsiinisuklaamousse, joka ainakin minun mielestäni oli oikein onnistunut yhdistelmä.

Täyte

4 dl kermaa
150 g appelsiinituorejuustoa tai valutettuna appelsiinijugurttia +turkkilaista jugurttia
100 g tummaa suklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdotetun kerman (vatkausvaiheessa sirotellaan joukkoon kreemijauhe) sekaan laitetaan tuorejuusto ja sulatettu suklaa ja vatkataan tasaiseksi. Jos käyttää jugurttia, sitä on hyvä valuttaa suodatinpaperin avulla jonkin aikaa, ettei täytteestä tule liian löysää. Suklaa ja kreemijauhe hyydyttää täytteen muutamassa tunnissa jääkaapissa.

Marsipaanin alle laitoin Flora vispiä, jonka myös jämäköitin vaniljakreemijauheella. Värjäsin vaahdon punaiseksi, jotta tuo sammakon suu on oikean värinen. Maustoin vaahdon vielä aivan hienoksi raastetulla appelsiinin kuorella ja sokerilla. Päälle kaulin 1 ½ pakettia marsipaania. Silmät myös marsipaania. Suu tehdään leikkaamalla marsipaaniin viilto ja muotoillaan sopivaksi.

Laitan kuvan vielä noista alkuperäisistä Kaj-kageista.


2 kommenttia: