tiistai 15. joulukuuta 2009

Kirsikkasuun joulukakku



Löysin tämän ohjeen täältä , kun etsiskelin sellaista oman perheen tulevaa perinnejoulukakkua. En nimittäin itse pidä oikein niistä appelsiinin kuorista ym. paloista, joita on englantilaisessa hedelmäkakussa. Taatelikakku on ihan hyvää, mutta ei ihan mun juttu silti. Olisi kuitenkin mukavaa, kun olisi joku tietty kakku, josta tulisi perinne. :) Tämä ohje osui heti silmään, sillä tykkään kovasti kirsikoista. Ja täytyy sanoa, että tämä se perinnekakku on. Aivan ihana! Kirsikoiden, sitruunan ja kookoksen maut täydentävät juuri sopivasti toisiaan. Kannattaa ehdottomasti käyttää lasipurkissa myytäviä cocktail-kirsikoita eikä niitä kuivia, rasiassa myytäviä.

Kirsikkasuun joulukakku

250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
sitruunan raastettu kuori
2 rkl kirsikoiden lientä
1 dl säilykekirsikoita
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja

Raasta sitruunan kuori (pese hyvin ennen raastamista) ja paloittele kirsikat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen reippaasti vatkaten. Lisää taikinaan kirsikat liemineen ja sitruunan kuori. Lopuksi lisää jauho-leivinjauhe-kookoshiutaleseos ja sekoita nopeasti sekaisin. Älä vatkaa liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 1h.

7 kommenttia:

  1. Minä olen saanut samaa kakkua -90 luvun alussa työpaikalla ja se oli heti minun juttuni, muuta makeaa en juuri jouluksi leivo, mutta tätä kakkua on ihan pakko tehdä joka vuosi.
    Siinä on erinomainen koostumus. Suosittelen.

    VastaaPoista
  2. Hei, haluaisin kysyä, että voiko tuosta kakusta jättää kookoshiutaleet kokonaan pois? Entä sitruunan kuoriraasteen? Se jotenkin epäilyttää minua.. :D Kiitos jos viitsit vastata! :)

    VastaaPoista
  3. Varmasti ne voi jättää, mutta minusta ne juuri sopivat hyvin yhteen! Makuasia tietenkin. Sitruunankuoriraasteen teen niin hienoksi, ettei se tunnu suussa "paloina". Itsekin hiukan epäilin sitruunan sopivuutta kirsikan kanssa yhteen, mutta hyvin ne sopii! Rakenteeseen noiden poisjättäminen tuskin vaikuttaa suuresti.

    VastaaPoista
  4. Okei! Tuo kookos ei ole meillä kovin suosittua, vain yksi neljästä siitä tykkää :D Pitää vielä mietiskellä tuota sitruunankuoriraastetta. (:

    VastaaPoista
  5. Hei! Vielä kyselen, kun minulla ei nuissa kakkuvuoissa lue missään vuoan tilavuutta, niin laskeskelin sitten vähän vedellä, että toiseen mahtui n. 1,5 litraa ja toiseen n. 1,7 litraa. Mahtuukohan taikina pienempään (1,5litraa) vuokaan? Jätän kookoshiutaleet ja sitruunankuoriraasteen pois.

    VastaaPoista
  6. Mä myös testailin omaa vuokaani vedellä ja totesin, että on paljon pienempi kuin 1,8 l. Jännityksellä kurkin uuniin, että tuleeko yli, mutta ei tullut. Uskaltaisin siis luvata, että kakku mahtuu tuohon 1,5 litraiseen.

    VastaaPoista
  7. Noniin, nyt on kakkua tehty! En laittanut sitruunankuoriraastetta enkä kookoshiutaleita. Maistoin hieman äskettäin, ihan hyvää se oli. Säilykekirsikat eivät kyllä ole lähelläkään tuoreiden kirsikoiden makua, mutta kyllä ne tuossa kakussa menee. :D Katsotaan muuttuuko maku kakun ollessa muutaman päivän pöydällä. (: Eikä tullut taikina yhtään yli tuosta 1,5 litran vuoasta.

    VastaaPoista