torstai 1. huhtikuuta 2010

Pääsiäisen sitruunainen vanilja-mämmikakku :)


Tein pääsiäiseksi tämmöisen pupukakun. Pohjana käytin kääretorttupohjaa, josta leikkasin sopivat pyöreät palat. Kuva on maalattu marsipaanille pastaväreillä. Mallina käytin pääsiäiskorttia. Reunoille laitoin sulatetusta suklaasta tehdyn kuvioinnin vahvan pakastepussin avulla. Pursotuksiin käytin pientä ruohotyllaa. Täytteenä on itsetehty sitruunatahna ja vanilja-mämmimousse. Mämmi ei maistu kovin vahvana tuossa moussessa, mutta antaa kivan vivahteen. Uskaltaisin suositella tätä myös niille, jotka eivät mämmistä tykkää! Mutta jos ehdottomasti tuntuu, ettei mämmiä halua kakun väliin laittaa, niin täytteet toimivat hyvin yhdessä ilmankin sitä.

Sitruunainen vanilja-mämmikakku

Pohja

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.

Kostutukseen sitruunalla maustettua sokerivettä

Täytteet

Sitruunatahna

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 sitruunan raastettu kuori

½ dl sitruunanmehua

25 g voita

Riko huoneenlämpöiset kananmunat paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita joukkoon muut aineet lukuunottamatta voita. Kuumenna levyllä koko ajan vatkaten, kunnes seos kiehahtaa ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina. Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen.

Vanilja-mämmimousse

2 dl kermaa

100 g vaniljatuorejuustoa

n. ½-1 dl mämmiä

2 rkl vaniljakreemijauhetta


Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut aineet koko ajan vatkaten. Jos jätät mämmin pois täytteestä, niin lisää sokeria makusi mukaan.


Laita pohja tarjoilualustalle, kostuta ja levitä sille sitruunatahnaa sekä sen päälle puolet moussesta. Toista sama toisen kerroksen kohdalla ja laita jääkaappiin jäähmettymään. Vaniljakreemijauhe jämäköittää moussea jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.

Tässä kuva kakun tekoon käyttämistäni välineistä.

4 kommenttia:

  1. Aivan mielttömän suloinen <3 ja mielenkiintoiset täytteet!

    Mukavaa Pääsiäistä koko teidän perheelle!

    Toivottelee: Mari perh.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttava pupunen! :) Ja makoisan oloiset täytteet, mm-mmm!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Kakku tuli syödyksi, hyvää oli, vaikka itse sanonkin. :) Tuo sitruunakiisseli on kyllä niin hyvää kakun välissä. Mun suosikkitäyte!

    VastaaPoista