lauantai 24. huhtikuuta 2010

Mehevä mustikkapiirakka

Vaikka kiirettä pitääkin, niin tekaisin pellillisen mustikkapiirakkaa viikonlopun kahvitteluihin. :) Tämä resepti on ystäväni äidiltä saatu. Kiitokset hyvästä reseptistä sinne!
Kardemumman ystävänä lisäsin vähän sitäkin taikinaan, vaikka alkuperäisessä reseptissä sitä ei ole. Mielestäni se sopii niin hyvin mustikan kanssa. Mutta jos ei kardemummasta tykkää, niin voi tehdä hyvin ilman.

Mehevä mustikkapiirakka (pellillinen)

2 kananmunaa
3 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
3 dl kerma-maitoseosta
6 dl vehnäjauhoja
160 g voita tai margariinia
(1 tl kardemummaa)
mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki aineet varovasti muna-sokerivaahdon sekaan ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pintaan mustikoita ja niiden päälle hiukann sokeria. Paista uunissa 175 asteessa n. 30 min.

9 kommenttia:

  1. Näyttääpä muhkealta! Pitäisi itsekin käyttää loput viime kesän mustikat pakkasesta pois ennen kun taas saa tuoreita. :)

    VastaaPoista
  2. Nam,olipa hyvää :) lisösin viel muruseoksen päälle,täydellinen mustikkapiirakka :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa :) olen nyt tehnyt nyt parikertaa ja hyvää on.. tietty lisäsin muruseoksen ja jäätelöäa NAM

    VastaaPoista
  4. Nam, lisäsin kanelia pikkasen pohjaan...

    VastaaPoista
  5. Kiitän ja kumarran mahtavaa ohjetta, kermaa ei ollut joten sekoitin maidon ja turkkilaisen jogurtin keskenään. Mehevää ja tosi hyvää!

    VastaaPoista
  6. kiitos ohjeesta, tästä tuli tosi mehevä! tähän mennessä paras mitä olen pellille tehnyt :)

    VastaaPoista
  7. Kuinka iso pellillinen tästä tulee?

    VastaaPoista
  8. Kiitos ohjeesta, oli hyvää.

    VastaaPoista
  9. Varmaan tyhmä kysymys, mutta missä vaiheessa toi margariini lisätään? Sulatettuna vissiin jossain vaiheessa? :--D

    VastaaPoista