perjantai 9. lokakuuta 2009

Pikapulla



Minjan teki mieli pullaa, mutta en viitsinyt alkaa sitä tekemään eikä ollut kaapissa tuorehiivaakaan. Päätin tehdä "pikapullaa", jota oma äitini on tehnyt usein. Resepti ei taitanut olla ihan sama, mutta tämä kuulosti helpolta ja toimivalta. Tämä ohje löytyi Kinuskikissan arkistosta nimellä kardemummakakku. Pähkinän sijasta laitoin päälle Kuidukas-leseseosta ja raesokeria.

Pikapulla

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa (ei jauheena)
2 dl maitoa

Pinnalle:

¾ dl hasselpähkinärouhetta/lastuja
¼ dl raesokeria

Vatka voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele ja korppujauhota pienikokoinen (halkaisija n. 20 cm) irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria. Paista 180-200 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Suojaa pinta tarpeen vaatiessa foliolla.


Näytti maistuvan molemmille koemaistajille. :)

3 kommenttia:

  1. moi Sanja!ja iso kiitos kommentista blogissani.ihana pulla ja ihanat muksut:)nyt sitten vastaus sun kysymykseen:eli sitä kondensoitua maitoa olen yleensä hankkinut itselleni Viron puolelta, mutta tässä maassa myy jotkut etniset kaupat, en osaa tarkemmin selostaa, kun en ole itse ikinä sieltä mitään ostanut, enkä ole mitään tietoa, missä sellaisia olisi?mutta jos laitat googleen hakusanaksi kondensoitua maitoa, niin ehkä saat jotain vinkkejä.joo, nämä vadelmabrownit ovat hyviä.mukavaa syksyn jatkoa....

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Täytyypä googletella. :)

    VastaaPoista
  3. Onpa maukkaan näköinen pulla! Kiva kun vierailit blogissani, linkitän sinut jos sopii. :)

    VastaaPoista