sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Appelsiinisuklainen piparkakkukakku






Viime aikoina on tullut syötyä niin paljon täytekakkua, joten isänpäiväksi ajattelin tehdä jotain vähän erilaista kakkua. Leivontafoorumilla oli marras-joulukuun leivontahaasteen aiheena pipari, joten siitä tuli idea tähän kakkuun.

Pohja
Piparitaikinasta tehdyt pyöreät levyt+ valmiita ohuita piparkakkuja

Täyte 1
2 dl kermaa
100 g appelsiinituorejuustoa

Täyte 2
2 dl kermaa
100 g suklaata (tummaa+maitosuklaata)
2 kananmunan valkuaista

Kostutus
Appelsiinimehua

Päällinen
½ dl kermaa
75 g suklaata

Koristeet sokerimassaa ja piparkakkuja

Laita pyöreä piparilevy pohjaksi ja kostuta appelsiinimehulla. Vatkaa molempien täytteiden kerma vaahdoksi ja jaa kahteen osaan. Sekoita toiseen tuorejuusto. Toista täytettä varten sulata mikrossa suklaa (laitoin sekä tummaa, että maitosuklaata). Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita suklaa varovasti joukkoon. Kaada kerma suklaavalkuaisvaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä pohjalevyn päälle. Laita ohuita pipareita täytteen päälle ja sen jälkeen toista täytettä. Jatka näin, kunnes kakku on sopivan korkea. Viimeisen täytekerroksen päälle laitetaan toinen pyöreä pohjalevy ja kostutetaan. Annetaan olla yön yli jääkaapissa.

Päällistä varten lämmitä kermaa kiehumispisteeseen ja anna hiukan jäähtyä. Laita suklaa paloina lämpimän kerman joukkoon ja sekoita varovasti niin, että seoksesta tulee tasaista. Kaada kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Koristele mielesi mukaan.


Paistoin kakkua varten kaksi pyöreää piparipohjaa. Samalla tein koristusta varten muutaman lumihiutalepiparin. Pyöreät pohjat kostutin appelsiinimehulla.


Täytekerrosten väliin laitoin valmiita ohuita piparkakkuja. Näitä en kostuttanut ollenkaan, koska ovat niin ohuita, että pehmiävät sopivaksi ilmankin.


Tältä näytti kakku kasattuna ennen päällistä ja koristeita.

8 kommenttia:

  1. Kauniita nuo lumihiutaleet ja tosi hauska idea tehdä tällainen kakku pipareista! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Teen tätä kyllä joskus toistekin, oli hyvää, ja tuo pipari käyttäytyi oikein mukavasti kakkupohjana. Pehmisi juuri sopivaksi. :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva vaihtoehto perinteisille pipareille. =)

    VastaaPoista
  4. Upeannäköinen kakku!!!

    gatito

    VastaaPoista
  5. Näyttää herkulliselta, mutta pelottaa, onko liian "äkkimakeaa"? Tosin, eihän sitä tarvitse koko kakkulapion leveyttä ottaa, vaan pieni siivu vain :)
    Onnea leivontakisaan!!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista!

    Kyllä tämä makeaa oli, kieltämättä, mutta ei kuitenkaan mielestäni liian makeaa. Isoa palaa ei tarvinnut ottaa, mutta siksipä en tehnytkään kakusta kovin isoa. :) Tuo appelsiinikerros kovasti raikasti makua.

    VastaaPoista