perjantai 6. marraskuuta 2009

Superpehmeät juustosarvet


Tein isänpäivää varten juustosarvia ja löysin kotikokki.netistä mukavan tuntuisen ohjeen. Tällä ohjeella todellakin tuli aivan ihanan pehmeitä juustosarvia ja taikina oli todella helppo käsitellä. Muulla ohjeella en enää teekkään näitä! Olisi kyllä voinut tehdä kertaheitolla tupla-annoksen. :)

Juustosarvet (16 kpl)

6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
25 g hiivaa

Täyte

juustoraastetta
(kinkkua, mausteita)

Voiteluun
kananmuna

Sekoita jauhot, suola ja sokeri. Nypi rasva joukkoon. Liuota hiiva haaleaan nesteeseen ja sekoita muiden ainesten joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ne pyöreiksi levyiksi ja jaa levyt veitsellä tai taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Ripottele leveään päähän juustoraaste. Kierrä kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen. Taivuta sarviksi. Anna kohota hyvin.

Voitele sarvet munalla ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Näihin tulee HIMO!

    Terkuin: suuri fanittajasi Mari =D

    VastaaPoista
  2. Niin kyllä tulee, valitettavasti. :)

    VastaaPoista
  3. Testasin jonkun aikaa sitten, enkä kyllä muulla reseptillä näitä enää ikinä teekkään! Todellakin ihan superpehmeitä ja hyviä... Laitoin ehkä hieman liian laimeaa juustoa, mutta vaikkei se maistunutkaan, ei haitannut. Aion tehdä näitä nyt kolmisen viikon jälkeen nyt tuleville syntymäpäivilleni viikonlopuksi. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos palautteesta ja onnea syntymäpäivän johdosta! :)

    VastaaPoista