sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Café bombón eli kahvia ja kondensoitua maitoa


Café bombón = café con leche condensada
Yllämainituilla tavoilla voi siis kyseistä kahvia tilata Espanjassa. :)

Espanjassa asuva ystäväni suositteli kokeilemaan tätä, kun teen jotain kondensoidusta maidosta. En ole mikään suuri kahvin ystävä, enkä varsinkaan makean kahvin, mutta ihan hyvää tämä oli. Semmoista karkkimaista. Yritin löytää jotain oikeaa ohjetta tämän tekemiseen ja löysinkin Youtubesta videonpätkiä, joissa näytetään, miten tämä kahvi tehdään. Idea siis on, että laitetaan kuppiin tosi vahvaa kahvia (espressoa) ja sekaan lorautetaan kondensoitua maitoa. Päälle kuuluisi tulla vielä kunnon töräys kermavaahtoa, mutta sen jätin ihan suosiolla omastani pois. Kondensoitu maito valuu tuonne pohjalle kivaksi kerrokseksi. Tämä minun versioni on varmaankin kaukana ihan aidosta, koska en tehnyt kahvista kovin vahvaa enkä laittanut kovin rutkasti tuota kondensoitua maitoakaan. Kannattaa toki kokeilla, kun tekee jotain, mihin tarvitsee tuota maitoa! Kondensoitua maitoa kannattaa laittaa hyvin varovasti, koska se on niin makeaa. Hyvin pieni määrä riittää.

7 kommenttia:

  1. Hmm, mielenkiintoista! En tykkää kahvista yhtään mutta ehkä tuon kondensoidun maidon kanssa sitä uskaltaisi kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. No niin, nyt uskaltauduit maistamaan! Tuo kermavaahtokuorrutus oli mullekin ihan uusi juttu, täällä en oo koskan siihen törmännyt.

    VastaaPoista
  3. No se on sitten varmaan vähän paikkakuntakohtaista sielläkin! Mä vaan katoin Youtubesta videon, missä tehtiin kermavaahdot päälle.

    VastaaPoista
  4. Meillä päin tuo kondensoitu maito on tosi suosittua... ja myös tälläistä kahvia saa kahviloista... Itse en tykkää kondesoidusta maidosta, mutta mies kyllä... en oo tosin kotona tehnyt tälläistä kahvia vielä...

    VastaaPoista
  5. Eli Brasiliassa myös saa siis kahvia näin. Aika jännä! Päivitän piakkoin limepiiraan ohjeen tänne blogiini. Siihen on käytetty kondensoitua maitoa. Mitä siitä tehdään/miten käytetään tavallisimmin Brasiliassa?

    VastaaPoista
  6. Etelä-Amerikassa yleensäkin tota kondensoitua maitoa käytetään esim. pilkotun hedelmän päälle ja siitä sit välipala. Erityisesti greipin päällä.

    Mutta monen monessa reseptissä sitä tosiaan on... Mä oon tehnyt joskus banaanipiirakkaa murotaikinapohjalle: pillkonut banaania päälle, raastanut juustoa ja laittanut kanelia ja sitten "raidoiksi" päälle kondensoitua maitoa... Sit uuniin. Juusto tuo siihen kivan säväyksen... ja toi kondensoitu maito kans. Ja toi on muuten ihan brassiresepti :)

    VastaaPoista