maanantai 15. helmikuuta 2010

Laskiaispullat


Laskiaissunnuntai meni jo, mutta en saanut näitä aiemmin tänne laitettua, kun tietokone teki tenän. No, huomennahan vasta on laskiaistiistai. :) Jokainen tekee varmaan laskiaispullat omalla tavallaan, mutta laitan tänne sen tavan, jolla itse olen oppinut tekemään. Äitini on tehnyt näin laskiaispullat niin kauan kuin minä muistan. Tarkkaa ohjetta minulla ei ole, joten tein oman ohjeen samoista aineksista. Näistä laskiaispullista tulee ihanan meheviä ja juuri sopivan kosteita. Itse laitoin lasten toiveesta myös hilloa, mutta ei ole mitenkään välttämätön.

Laskiaispullat

Pikkupullia esim. tällä ohjeella.

Täyte
2 dl pullan sisustaa
1 dl maitoa
½ dl tomusokeria
½ dl mantelijauhetta

kermavaahtoa
mansikka- tai vadelmahilloa

Laitan pari vaihekuvaa selventämään. Pistin ohjeen tuon 2 dl pullan sisustan mukaan. Määrä riippuu tietenkin siitä, kuinka monta pullaa tekee. Mutta tuosta ohjeesta saa jonkinmoisen käsityksen ainesten suhteista.
Pullat leikataan kahtia ja alapuolesta koverretaan esim. lusikalla tai käsin kulhoon pullanmurua.Pullanmurun joukkoon lisätään maito, tomusokeri ja mantelijauhe ja sekoitetaan tasaiseksi. "Mössö" jaetaan pullien alapuolen kuoppiin. Päälle laitetaan lusikalla tai pursottaen kermavaahtoa. Halutessaan voi myös hilloa laittaa. Itse sipaisin hilloa hiukan pullien kansipuoleen. Sitten vain kannet kiinni ja herkuttelemaan. Tosin nämä ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, kun täyte on hyvin imeytynyt.

3 kommenttia:

  1. Laskiaispullat näyttävät herkullisilta !

    VastaaPoista
  2. Herkullinen ja ihanan erilainen ohje sinun laskiaispullissa! Peruskermahillo-ohjeita onkin tosi paljon :D

    VastaaPoista