torstai 17. kesäkuuta 2010

Helppoja mansikkakakkuja

Teen usein pienelle vierasmäärälle tarjottavan kakun tällä tyylillä eli hyydyttämällä nurinpäin johonkin kulhoon. Tämän kivan koristeluidean bongasin Kinuskikissan sivuilta täältä. Resepti on kylläkin erilainen. Tämä on siitä mukava, että kakkua ei tarvitse enää koristella tarjoilupäivänä vaan sen voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi asti. Tosin noiden mansikoiden asettelu kulhon pohjalle ei ollutkaan ihan helppoa, kun ne eivät tahtoneet pysyä paikoillaan. Toisella kerralla sain nuo mansikat jo siistimmin!
Kakku ladotaan siis väärinpäin kelmulla vuorattuun kulhoon siten, että ensimmäisenä asetellaan mansikat. Seuraavaksi laitetaan mansikoiden päälle täytemoussea sen verran, että mansikat peittyvät. Väliin kerroksiksi voi käyttää ihan kääretorttulevystä sopivaksi leikattuja paloja tai sitten esim. kaurakeksejä. Kokeilin molemmilla tavoilla ja itse pidin enemmän siitä kakusta, johon tein välit kaurakekseistä. Ladoin kaurakeksit täytteen päälle ja kostutin pullasudin avulla mehulla. Viimeiseksi eli pohjaksi tulevan kerroksen jätin kokonaan kostuttamatta ja yön aikana se oli pehmennyt juuri sopivaksi.
Täytteen tein mansikan makuisesta kermasta, mansikoiden "ylijäämäpaloista", turkkilaisesta jugurtista ja rouhitusta valkosuklaasta. Hyydytin täytteen liivatteella, joita laitoin muistaakseni 3 kpl tuohon määrään.

Tässä vielä kuva kuva, jossa näkyy nuo keksikerrokset:

Ja vielä lähikuvaa ihanista mansikoista!


3 kommenttia:

  1. Nuo keksit tuolla sisällä ovat kivaa vaihtelua! :)

    VastaaPoista
  2. Mä kans tykkään ja äärettömän helppoa tehdä vaikka mökkiolosuhteissa, kun ei tarvitse mitään paistaa eikä kamalasti vatkaillakkaan. :)

    VastaaPoista
  3. Hienon näköinen ja varmasti herkullinen!

    VastaaPoista