sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Miina ja Manu-kakut



Tässä Rasmuksen Manu-aiheinen kakku. Kakku on hyydytetty mustikka-valkosuklaajuustokakku. Vietimme molempien lasten synttäreitä samana päivänä ja tokihan molemmilla piti omat kakut olla. En kuitenkaan kahta täytekakkua viitsinyt tehdä.

Kakkua tehdessä meinasi käydä aika totaalinen moka. Olin jo laittanut massan hyytymään vuokaan, kunnes tajusin, että juustokakusta puuttuu se olennaisin ainesosa: tuorejuusto! Kaavin siis äkkiä ainekset takaisin kulhoon ja lisäsin tuorejuuston. Onneksi kakku onnistui kaikesta huolimatta ja maistui oikein hyvältä! Mustikat ja valkosuklaa ovat yhdessä aika voittamaton yhdistelmä. :)

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Pohja

180g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte

4 dl kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 dl mustikoita
5 liivatelehteä

Murskaa keksit ja lisää sula voi joukkoon. Taputtele tasaiseksi esim. lusikan avulla irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sulata valkosuklaa ja lisää koko ajan vatkaten kerman ja tuorejuuston joukkoon. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä tai mehua ja lisää täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset mustikat täytteeseen. Jos käytät tuoreita mustikoita, ne kannattaa sekoittaa hyvin varoen täytteeseen, etteivät ne rikkoonnu ja värjää koko täytettä. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 h.

Minjan Miina-kakku


Minjalle tein Miina ja Sulo-eno-aiheisen kakun. Kakku pohja on perus 7 munan kakkupohja. Täytteenä on raparperihilloa ja mansikkajugurttimoussea. Synttärisankari itse valitsi täytteet kakkuunsa ja mielestäni oikein onnistunut valinta. Raparperihillo antoi kivan säväyksen kakkuun! Laitan tuon mansikkajugurttitäytteen ohjeen tähän, koska se on raikas ja hyvänmakuinen täyte ja sopii myös vaikkapa hyydykekakkuun täytteeksi.

Mansikkajugurttimousse

1 prk mansikkakermaa
3 dl turkkaista jugurttia
mansikoita (laitoin n. 2 dl)
3 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon jugurtti sekä mansikat. Lisää sokeria maun mukaan. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan vettä ja kaada kerman joukkoon koko ajan sekoittaen.

Laitoin vielä mansikkaviipaleita kakun päälle koristeeksi, kun näytti jotenkin vaisulta tuo kakku ilman niitä! Ja kun tuoreita mansikoita on jo saatavilla, niin miksei niitä käyttäisi!

Tässä vielä kuva päivänsankareista



3 kommenttia: