perjantai 19. helmikuuta 2010

Kardemummainen kuningatarkakku

Aloin eilen miettimään, että en ole eläessäni tehnyt (en ainakaan muista) mustikkapiirakkaa muulla kuin murotaikinapohjalla tai pullapohjalla! Etsiskelin sitten jotain mukavantuntuista mustikkapiirakkareseptiä, mutta yllätyksekseni netistä googlettamalla ei löytynyt kovinkaan montaa muunlaista ohjetta. Melkein kaikki mustikkapiirakat, mitä löysin, oli tehty juuri tuolla murotaikinapohjalla. Omenapiirakoiden pohjista löytyi enemmän semmoisen oloisia, jota olin ajatellut.

Tämä nyt ei ole varsinainen marjapiirakka, mutta löysin noita piirakoita etsiessäni kivan ohjeen Ei makeaa mahan täydeltä-blogista täältä. Ohjeen nimi oli siellä "pikainen mustikkapulla" ja tämä kyllä kuvaa hyvin tätä leivonnaista. Oli tosi nopea ja helppo tehdä. Itse en osannut päättää nimeänkö tämän piirakaksi, pullaksi vai kakuksi! Olen tehnyt aiemminkin samantyyppisen leivonnaisen, "pikapullan". Laitoin kakun väliin kerrokseksi täytteen mustikoista ja vadelmista. Täytyy sanoa, että tästä tuli kyllä kertaheitolla yksi minun suosikkiresepteistä! Aivan ihanan pehmeä ja maukas pohja, ja nuo marjat tuolla sisällä.. Ai, ai! :)

Kardemummainen kuningatarkakku

1,5 dl sokeria

2 munaa

2 dl vaniljakastiketta (alkuperäisessä oli kermaa, mutta itselläni ei ollut sitä kaapissa)

100 g sulatettua margariinia

2 tl kardemummaa

3,5 dl vehnäjauhoja

½ dl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

Väliin

n. 3 dl mustikoita ja/tai vadelmia

½ dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

Sekoita munat ja sokeri kulhossa, ei tarvitse vatkata. Lisää vaniljakastike tai kerma ja sulatettu margariini ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta vuodeltuun vuokaan. Sekoita marjat, sokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Nostele loppu taikina marjojen päälle ja levitä tasaiseksi. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Olisi saanut ehkä paremman kuvan, jos olisi malttanut odottaa kakun jäähtymistä! Kakku on tosi pehmeää ja murenevaa ainakin heti uunista otettuna.

3 kommenttia:

  1. Todella maukkaan ja mehevän näköinen piirakka!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kannattaa kokeilla, jos tykkää pullan mausta. Tosi helppo ja nopea tehdä, kun ei ees vatkainta tarvii. :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä suussasulavalta :P Kardemumma kuuluu miun suosikkimausteisiin, joten uskoisin tämän maistuvan taivaalliselta.

    VastaaPoista