sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Helmin herkku


Ihan ensimmäisenä täytyy todeta, että tänään on oikea epäesteettisten leivonnaisten päivä. Siis mikään ei ole tänään onnistunut!! Tämä on aivan ihana resepti ja tästä leivonnaisesta on ainakin parissa blogissa erittäin paljon kauniimmat kuvat, joten laitan linkit niihin. Alunperin löysin tämän ohjeen Merjan askartelu ja leivonta blogista. Alkuperäisessa ohjeessa mitat oli kahvikuppeina, mutta Tigen keittiössä-blogista löytyi ohje muutettuna "tavallisiin" mittoihin. Tein siis tämän sen ohjeen mukaan.

Tein sen virheen, että laitoin tuon päällisen hiukan liian pian uunista oton jälkeen. Toinen virhe oli laittaa noita koristeita päälle noin paljon...ne eivät leikkaantuneet mitenkään, vaan rikkoivat kuorrutteen ihan kamalaksi. Lisäksi vielä leikkasin piirakan liian kylmänä. Huoneenlämpöisenä olisi tullut kauniimmat palat. No, aina oppii jotain.

Ihana ohje joka tapauksessa. Nämä ovat vähän kuin mokkapaloja, mutta vaaleana versiona.

Helmin herkku

Pohja:
3 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
150g sulaa rasvaa
1,5dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sulatettu voi, sekä maito. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 min. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
450 g tomusokeria
8 rkl voita
8 rkl kahvijuomaa
4tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään. Levitä tasaisesti vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Painele kuorrutteeseen halutessasi sokerihelmiä. Anna kuorrutteen kovettua. Helmin Herkku sopii hyvin pakastettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti