lauantai 16. lokakuuta 2010

Marianne-valkosuklaacookies




Olen tehnyt aiemmin ihan "tavallisia" suklaacookiesia, joiden ohje löytyy täältä. Tuo resepti oli helppo ja piparit oli hirmuisen hyviä, joten päätin kokeilla samaa reseptiä hiukan muunnellen. Kaapista löytyi Marianne crushin jämät ja valkosuklaata, niin niistä sitten syntyi idea näihin cookieseihin. Halusin kuitenkin vähän tumman suklaankin makua, joten laitoin myös kaakaota keksitaikinaan.

Suklaacookies (n. 45 kpl isoja)

100 g margariinia
2,5 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl kaakaojauhetta (aitoa sokeritonta)
4 dl kaurahiutaleita
300 g valkosuklaata + Marianne crushia

Vatkaa sokerit ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu suola ja sooda. Lisää kaurahiutaleet ja rouhittu suklaa. Taputtele taikinasta isoja tai pieniä keksejä. Paista leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Täytynee tähän väliin tunnustaa että en oo koulun jälkeen tehny ainoitakaan keksejä kotona. Tässä olis kyllä sellanen resepti jota vois kokeillakin. Vaan taitaa jäädä kaikkine syksyn pihapuuhineen ajattelun asteelle.
    Katselen sen sijasta näitä siun pikkuleipiä. :)

    VastaaPoista
  2. Mäkin pidin jossain vaiheessa lähinnä hulluutena tehdä keksejä kotona. En mä vieläkään taitaisi niin viitselijäs olla, että tekisin kolmea sorttia keksiä joihinkin 100 hengen juhliin. :D Näitä on ihan hauska tehdä silloin tällöin.

    VastaaPoista
  3. hyvääää on :DDDDDDDD

    VastaaPoista